5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Pervari iddianamesi tamam

Siirt'in Pervari ilçesinde bir kız çocuğunun tecavüz edilerek öldürülmesi ve 1 çocuğun ölüme terk edilmesi olayıyla ilgili iddianame tamamlandı.

Pervari'de geçen yıl 3 yaşındaki bir kız çocuğunu tecavüz edip öldürdükleri, 2 yaşındaki bir çocuğa da tecavüze kalkışıp dere kenarında ölüme terk ettikleri ileri sürülen 7 erkek öğrenci ile onlara yardım etmekle suçlanan bir kız çocuğu hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede, 7 erkek öğrenci ve onlara çocukları tehdit karşılığında getiren 1 kız öğrenci için birer kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis ve 30'ar yıla kadar hapis cezası istendi. İddianamede, çocuklar hakkında Adli Tıp Kurumu'nun hazırladığı raporlarda, işledikleri suçun, hukuki anlam ve sonuçlarını algılama yeteneklerine sahip oldukları belirtildi.

Yaşları 13 ile 14 arasında değişen 7 çocuğun, 3 yaşındaki kız çocuğuna tecavüz edip öldürmesi ve 2 yaşındaki erkek çocuğuna cinsel istismar uyguladıktan sonra dere kıyısında ölüme terk etmeleri olayıyla ilgili iddianame tamamlandı. Y.S., M.K., H.T., F.K., H.T., S.G. ve M.S.E. ile çocukları kendilerine getirmesi için çıplak fotoğrafını çekip tehdit ettikleri aynı okul öğrencisi 15 yaşındaki D.S. adlı kızla ilgili hazırlanan 8 sayfalık iddianamede, tutuksuz sanık çocuklar için 'suça sürüklenen çocuklar' ibaresine yer verildi.

Olayın detaylıca anlatıldığı iddianamede, Pervari'de, 15 Nisan 2009 tarihinde İlçe Emniyet Amirliği'ne başvuran H.S.'nin, 2 yaşındaki oğlu E.S.'nin kaybolduğunu bildirdiği, daha sonra bu çocuğun bir grup çocuk tarafından bulunduktan sonra hastaneye getirildiği belirtildi. Bu olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü saatlerde, telefonla 3 yaşındaki A.S.'nin kaybolduğu haberinin de emniyete ulaştığı kaydedilen iddianamede, görgü tanıklarının anlatımları üzerine Pervari Askerlik Şubesi ve bir akaryakıt istasyonunun güvenlik kamerası kayıtlarını yeniden incelemeye alındığı kaydedildi. İddianamede, görüntülerde iki çocuğun da kaybolmadan hemen önce 14-15 yaşlarında bir kız çocuğuyla birlikte Serkani Deresi yönüne gittikleri, öldürülen A.S.'nin gitmek istemediği tespit edildiği belirtildi. Daha sonra çocukları götürenin, D.S. olduğunun belirlendiği anlatılan iddianamede, D.S.'nin suçunu itiraf ettikten sonra olaya karışan öğrencilerin gözaltına alındıkları anlatıldı. Sanık çocuklardan S.G.'nin ilk verdiği ifadelerde aynı okulda okuduğu 4 arkadaşını, kız çocuğu D.S.'nin yanında getirdiği küçük kız çocuğuyla gördüğü yönünde beyanlarına yer verildi. İddianamede yer alan bilgilere göre S.G., merak ederek çalılıkların arasına gizlendiğini, D.S.'nin yanındaki kız çocuğunu bırakarak ayrıldığını, diğer çocukların da kızın başına taş vurduklarını görmesi üzerine korkarak okula koştuğunu anlattı. S.G. okul bahçesinde öğretmen S.'ye durumu anlatmaya çalıştığını ancak telefonla konuşan öğretmenin, "Git başımdan işim var. Sonra seninle konuşuruz" dediği yönündeki diyaloglara yer verildi.

İddianamede sanıklar için 'Suça sürüklenmiş çocuklar' tabiri kullanılırken, çocuklar hakkında Adli Tıp Kurumu'nun hazırladığı raporlarda, 'işledikleri suçun, hukuki anlam ve sonuçlarını algılama yeteneklerine sahip oldukları' belirtildi. Raporda ayrıca bu çocukların, davranışlarını yönlendirme yeteneğinin yeterince gelişmiş olduğu da saptandı. İddianamede, tecavüze uğradıktan sonra öldürülen 3 yaşındaki kız çocuğu A.S. için İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan alınan rapora göre, kesin ölüm nedeninin suda boğulma olarak bildirildiği bilgisine yer verildi. Raporda ayrıca A.S.'nin tecavüze uğradığı da kesinleşti. Sanık çocukların ifadelerinde 'Tecavüz ettik' dedikleri 2 yaşındaki erkek çocuğu E.S. için ise Siirt Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nden alınan raporda, vücudunun çeşitli yerlerinde darp izi olmasına rağmen, tecavüz bulgusuna raslanmadığı kaydedildi. Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden alınan raporda ise E.S.'nin ruh ve beden sağlının bozulduğu kaybedildi. İddianamede, Çocuk Koruma Kanunu kapsamında yargılanmaları talep edilen, 7 erkek çocuk ve tehdit karşılığında küçük çocukları onlara sunan D.S. için 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'Çocuğu veya beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi öldürme' ve 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçlarından her sanık için ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasının yanı sıra 30'ar yıla kadar hapis cezası istendi.

Çocukların yargılanmasına Siirt Ağır Ceza Mahkemesi'nde 8 Temmuz 2010 tarihinde başlanacak.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2010 Cuma 09:23:00
Güncelleme :2 Temmuz 2010 Cuma 10:29:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?