5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Pervari Kaymakamlığı'ndan hikaye yarışması

Siirt'in Pervari Kaymakamlığı "Güneydoğu'da Çocuk Olmak" konulu ulusal bir hikaye yarışması düzenledi. 2. Pervari Kültür Sanat ve Bal Festivali kapsamında düzenlenen yarışmada dereceye girenlere çeşitli ödüller verilecek.

Pervari Kaymakamı Nurettin Dayanan, yaptığı açıklamada amaçlarının ilçenin tanıtımının yapılması ve sosyal sorunları dillendirerek bireylerde sosyal sorumluluk duygusunu geliştirmek olduğunu belirterek, "Amaç, edebiyatın gelişmesine ve yaygınlaştırılmasına katkıda bulunmak, bu alanda kabiliyetli insanları teşvik etmek, sosyal sorunları hikaye diliyle dillendirmek, duyarlı insanlarımıza sosyal sorumluluk bilinci aşılamak, duyarlı her yurttaşımızın sosyal sorunlar karşısında devlete yardımcı olmasını sağlamaktır. Konu olarak, Güneydoğu'da mahrumiyetler içerisinde büyüyen, akranlarına göre daha zor koşullarda yaşayan, zorluklara rağmen çalışan çocuklarımızın sorunlarını göz önünde bulundurarak 'Güneydoğu'da Çocuk Olmak' olarak belirledik" dedi.

Kaymakam Dayan'ın verdiği bilgiye göre, hikaye yarışmasına, 1 Mart - 1 Haziran 2009 tarihleri arasında müracaat edilebilecek. Yarışmaya gönderilecek hikayelerin 3 bin ile 5 bin kelime arasında olması gerekiyor. Dereceye girecek hikaye yazarlarından birinciye 2 bin 500 TL, ikinciye bin 500 TL ve üçüncüye bin TL ödül verilecek. Yarışma jürisinde, Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma, Yazar Ali Kemal Temizer, Yazar A.Vahap Akbaş ve Yazar Mehmet Nuri Yardı yer alıyor. Yarışma ile ilgili ayrıntılı bilginin Pervari Kaymakamlığı internet sitesinden alınabileceği açıklandı.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Mart 2009 Perşembe 17:21:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?