5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Pervari'de Filistin için kermes

İsrail'in saldırılarına devam ettiği Filistin halkına yardımcı olmak ve yaralarını sarmaya katkıda bulunmak amacıyla Pervari'de konferans ve kermesten oluşan bir etkinlik düzenledi.

Atatürk Yatılı Bölge İlköğretim Okulu'nda düzenlenen etkinlikte İsrail'in saldırılarını içeren bir slayt gösterisi yapıldı. İzleyen bir çok kişinin gözyaşlarına hakim olamadığı gösterinin ardından söz alan Kaymakam Nurettin Dayan, Filistin'in tarihçesi anlattıktan sonra herkesi yardım yapmaya davet etti.

Destek için etkinlik boyunca Filistinlileri simgeleyen bir poşuyu boynuna dolayan Kaymakam Dayan, "Bugün Filistin'de yaşananlar kendisine dahi saygısı olmayanların sergilediği vahşettir. Anne kucağındaki bebelerin, çocuklarının gözü önünde babaların, yaşadığı dramdır. Şimdi baktığı gökyüzüne biraz sonra bakamayacağını bilenlerin yüreklerinde yaşadığı ızdıraptır. Bugün Filistin'de yaşanan cinayetler, insan soyunda geldiğinin bilincinde olanların utancını hissettiği cinayetlerdir. Gün, Filistin'e yardım etme günüdür" dedi.

Konferansı izleyenler tarafından yardım kutusuna yardımların atılmasının ardından Kaymakam Dayan'ın eşi Özlem Dayan ve bazı hanımların katkılarıyla düzenlenen kermes gezilerek alışveriş yapıldı. Çeşitli yemeklerin bulunduğu kermesin 3 gün boyunca açık tutulacağı belirtilirken toplanan yardımların Başbakanlığın açtığı yardım hesabına aktarılacağı belirtildi.

Konferans ve kermese Kaymakam Nurettin Dayan, Belediye Başkan Vekili Hüseyin Alp, ilçedeki kamu görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2009 Cumartesi 22:05:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?