3
Mayıs
2024
Cuma
SİİRT

Peynirciler Pazarı yıkılıyor

Siirt Belediyesi tarafından yıllardan beri atıl durumda olan Peynirciler Pazarı’nın yıkılarak yeniden yapılacağı bildirildi. Belediye yetkilileri, Aydınlar Caddesi üzerinde bulunan Peynirciler Pazarı’nda atıl durumda bulunan dükkanların, belediye tarafından yıkılarak yeniden yapılması için çalışmaların başladığını söyledi.

Yetkililer, 2 bin metre kare üzerine kurulacak olan pazarda toplam 40 iş yerinin inşa edileceği ve hak sahiplerine teslim edileceğini kaydetti. Kaldırımları işgal eden peynir satıcılarının daha rahat bir ortamda çalışabilmeleri için yer tahsisi yapılacağını belirten yetkililer, düzenlemelerin yaya ve trafik akışının yanı sıra çevre düzenlemesine de katkı sağlanacağını ifade etti.

Köylerden getirdikleri peynirleri kent merkezinde kaldırımlar üzerinde satan peynirciler ise, kendilerine ait bir mekana sahip olacakları için duydukları memnuniyeti dile getirdi.
Siirt Belediye Başkanı Mervan Gül, peynir satıcılarının satış yerlerinin yapılandırma çalışmalarına başlandığını belirterek, yeni pazarın bu yıl içinde faaliyete geçeceğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2005 Perşembe 15:45:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?