5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

PKK korucuları pusuya düşürdü!

Seçimlerde oy kullanmayarak, 03 Kasım 2002 seçimlerin iptaline ve ardından Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a milletvekillik ve başbakanlık yolunu açan Pervari'nin Doğan Köyü mensubu koruculara teröristler tarafından pusu düzenlendi. Çıkan çatışmada, 1 korucu şehit düştü, 1 korucu yaralandı.

Siirt merkezden 6 saat ve Pervari'den 3 saatlik yol ile en uzak köylerinden biri olan Doğan Köyü 3 Kasım milletvekili seçimlerinde tepkilerini göstermek amacıyla oy kullanmayan ve yenilenen Siirt seçimleriyle Başbakan Erdoğan'ın üzerindeki siyaset yasağı kaldırılıp Siirt'ten Mervan Gül'ün çekilmesi ile Mervan Gül yerine aday olup milletvekili seçimlerini büyük bir farkla almıştı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığa yolunu açan Doğan köyü korucuları gece yol kontrolünden köye döndükleri sırada teröristler tarafından pusuya düşürüldü.

Köyün yakınlarında çıkan çatışmada olay yerinde 1 geçici köy korucusu şehit düşerken 1 geçici köy korucusu ağır yaralandı. Yaralanan köy korucusu arkadaşları yardımı ile Doğan köyü karakoluna kaldırıldıktan sonra askeri helikopter ile Siirt Askeri Hastanesi'ne kaldırıldı. Bölgede korucuları pusuya düşüren teröristlerin yakalanması için operasyon başlatıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2010 Perşembe 09:01:03
Güncelleme :1 Temmuz 2010 Perşembe 09:17:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?