5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

'PKK sol böbreğim, asker sağ böbreğim'

DTP'li Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak beraberindeki Belediye Meclis üyeleri ile birlikte AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret ederek İl Başkanı Bayram Kızılay ve parti yöneticileri ile görüştü.

Belediyenin çalışmalarında herkesten yardım istediğini belirten Başkan Selim Sadak, "Bu nezaket ziyaretinde belediye çalışmalarında herkesten yardım beklediğimi, başta AK Parti olmak üzere bütün partilerin destek vermesini istiyorum. Başta hizmet binası ve terminal binası olmak üzere birçok şeyden mahrumuz. Çok büyük miktarda borcumuz bulunuyor. Gelirlerimize icra konulmuş durumda. Biz İl Başkanı Bayram Kızılay'la birlikte hizmetler için Ankara'ya gideceğiz. El ele kol kola dolaşacağız. Ankara'ya da barışı götüreceğiz. Ankara olmazsa bile barışı tabanda yayacağız. Cumhurbaşkanımızın da bu konudaki girişimlerini destekliyoruz ve bize randevu vereceğine olan inancımı belirtiyorum" dedi.

AK Parti Siirt İl Başkanı Bayram Kızılay da geçtiğimiz haftalarda AK Parti Siirt Milletvekili Afif Demirkıran ile birlikte belediyeyi ziyaret ettiklerini hatırlatarak şunları söyledi: "Milletvekilimiz de belediye hizmetleri konusunda destek söz vermişti. Biz de o sözü veriyoruz. Çünkü AK Parti felsefesinde insana hizmet vardır. Borç olayına gelince geçmiş dönemde çok büyük hizmetler yapıldı. İki tane arıtma tesisi gerçekleştirildi. Borç olması doğaldır. Bunu biliyordunuz zaten. İcra olayına gelince sizden önce kimin seçileceği bilinmezken icralar konulmuştu. Siirt'te Türk, Arap ve Kürtler var. Bunlar yaşamlarını kardeşçe sürdürüyor. Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Başbakan ve hükümetimiz de bölgede yaşanan sorunların çözümünü istiyor. Ancak bunun olması için de herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerekir."

Başkan Sadak bir soru üzerine terör örgütü PKK'nın eylemsizlik kararını 1 Eylül'e kadar uzatmasının sevindirici olduğunu ve dün akşam ilk defa rahat uyuyabildiğini söyleyerek, "Bir mahalleye gidiyorum PKK'lı taziyesi, öbür mahalleye gidiyorum asker taziyesi. Bunlardan biri sol, öbürü de sağ böbreğimdir" ifadelerini kullandı.

 

iha
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2009 Perşembe 18:43:16
Güncelleme :16 Temmuz 2009 Perşembe 18:53:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?