3
Mayıs
2024
Cuma
SİİRT

PKK'lılara bomba yağıyor

SİİRT ile Şırnak arasındaki kırsal alanda tespit edilen yaklaşık 20 kişilik PKK’lı terörist grubu etkisiz hale getirmek için hava destekli operasyon düzenlendi. Kobra helikopterler PKK’lıların bulunduğu alanları bombalarken, teröristlerin çembere alındığı belirtildi.

Siirt’in Eruh İlçesi ile Şırnak arasında kalan Görendoruk, Dönerdöver ve Dağdöşü üçgeninde bu sabah saatlerinde arama tarama faaliyetinde bulunan güvenlik güçleri bir grup teröristle karşılaştı. Güvenlik güçlerini görüp kaçan teröristleri etkisiz hale getirmek için geniş çaplı hava destekli operasyon başlatıldı. Siirt 3’üncü Komando Tugay Komutanlığı’ndan kalkan Sikorsky helikopterlerle bölgeye özel eğitimli birlikler indirilirken, Eruh’tan ise komandolar ile bölgeyi iyi bilen korucular sevk edildi.

Yaklaşık 20 kişi oldukları belirtilen PKK’lı grup çembere alındığı bildirildi. Kobra helikopterlerin teröristlerin bulunduğu alanları bombaladığı belirtilirken, teröristlerin kaçış yolları ile stratejik noktaların tutulduğu öğrenildi.


 

...
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2012 Perşembe 16:59:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?