3
Mayıs
2024
Cuma
SİİRT

PKK'ya lanet yağdı

Siirt’te Gazi ve Şehit Aileleri Yardımlaşma Derneği ve il genelinde faaliyet gösteren 36 Gazi ve Şehit Dernekleri’nin ortak düzenledikleri ’Bayrak’ mitinginde terör örgütü PKK/KONGRA-GEL lanetlendi.

Bahçelievler Mahallesi Kızlar Tepesi’nden hareketle, ellerinde Türk bayrağıyla ’Bayrak Yürüyüşü’ne katılan 5 bin kişilik grup, yaklaşık 2 kilometrelik bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Yürüyüşte bölücü terör örgütü PKK/KONGRA-GEL sözde lideri Abdullah Öcalan ve terör örgütlerine lanet yağdırıldı.

Ellerinde ’Eruh’ta Teröre Geçit Yok’, ’Çocuklarımız Ölmesin’, ’Çocuklarımızı Dağda Değil, Okullarda Görmek İstiyoruz" yazılı pankartlar taşıyan grup, ’Kahrolsun PKK’, ’Ya Allah, Bismillah, Allah-ü Ekber’, ’Teröre Hayır’, ’Şehitler Ölmez’ sloganları attı.

Yoğun güvenlik önlemleri altında düzenlenen yürüyüş esnasında Siirt semalarında askeri bir helikopterin tur atması dikkat çekti. Tertip komitesi adına konuşma yapan Siirt Gazi ve Şehit Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Ramazan Kalkan, "Vatanımızın birlik ve bütünlüğünün korunması, milletimizin huzuru, bayrağımız ve bağımsızlığımız uğruna kanlarını döken, canlarını veren şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize de şükranlarımızı sunuyoruz. Son dönemlerde huzurumuzu bozmak isteyen dış güçler ve bunların bağlantılı odakları, bir yandan demokrasi ve insan haklarından bahsederken, öbür taraftan bunun tam tersi bir tutum sergileyerek, yıkıcı ve bölücü faaliyetlerde bulunmaktadırlar. Bu faaliyetleri şiddetle kınıyoruz. Unutmayalım ki geçmişte yine bu faaliyetler yapılmakta ise de, bu odaklar büyük bir hüsrana uğramışlardır. Şanlı tarihimiz bunun örnekleri ile doludur. Kurtuluş Savaşı’nda, Çanakkale’de ve Kıbrıs’ta olduğu gibi, bizler millet olarak her zaman bağımsızlığımıza düşkün bir milletiz. Hiçbir zaman Amerika’nın mandası, İngiltere’nin sömürgesi, İsrail’in uşağı olmadık, olmayacağız. Irak’tan her kesimin kendine çıkaracağı dersler olmalıdır. Bu nedenle ’bana dokunmayan yılan bin yaşasın’ mantığıyla hareket edenleri ve sesiz çoğunluğu birliğe, beraberliğe ve huzura davet ediyoruz. Türkler, Kürtler, Araplar kardeştir. Ayırım yapanları kınıyoruz. Çünkü bin yıldan beri bu böyledir, böyle de devam edecektir. Bir olduğumuz dönemlerde hiçbir güç karşımızda duramaz, duramayacaktır" dedi.

Yürüyüşün son bulduğu Atatürk Bulvarı önünde şehitler anısına 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Mehteran Takımı’nın gösterisiyle eylem son buldu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mart 2005 Cumartesi 19:01:34
Güncelleme :25 Mart 2005 Cuma 16:40:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
o bahadır kurdoğlu IP: 81.213.237.xxx Tarih : 20.03.2005 20:22:36
mükemmel ya o gün siirt te olmalıydınız muhteşemmmmmmmdi