5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Polis amcalar kavurma dağıttı

SİİRT POLİSİNDEN ÇOCUKLARA KAVURMA VE AYRAN İKRAMI

Siirt Emniyet Müdürlüğü çocukların polise taş atma olaylarının sıklıkla yaşandığı kenar mahallelerdeki çocuklara kavurma ve ayran ikram etti. Emniyet Müdürü Celali Topuz çocuklara ekmek arası kavurma ve ayranı kendi eliyle verirken, aileler ve emniyet birimlerinin ortak çalışması sonucu çocukların toplumsal şiddet olaylarına karışma oranının azaldığını bildirdi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından kenar mahallelerden Ulus Mahallesi Ahmet Kığan Caddesi'nde organize edilen etkinlikte polis, çocuklara kavurma ve ayran ikram etti. İkramın yapılacağı alanda toplanan çocuklar bu sefer polise taş atmak yerine slogan attılar. Çocuklar, Kürtçe ve Türkçe olarak polis ve vali lehine sloganlar atarken hep bir ağızdan ''Ne mutlu Türküm diyene" şeklinde de slogan attılar.

Kavurma ve ayran ikramını Siirt Emniyet Müdürü Celali Topuz başlattı. Bir süre çocuklara kendi eliyle ikramda bulunan Topuz daha önce de yaptıkları dağıtımın devamını gerçekleştirdiklerini belirtti. Topuz, "Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Toplum Destekli Büro Amirliği tarafından organize edilen ve bu iki şubede görevli polislerin kendi aralarında topladıkları paralarla alınan kurbanlarla hazırlanan bu kavurma ve ayranları bu gün 300 çocuğumuza dağıtarak, onlarla sohbet imkanı bulduk. Bu tür organizasyonlarımız önümüzdeki dönemlerde de devam edecektir" dedi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Emniyet Müdürü Topuz, çevre illere oranla Siirt'te eskisi gibi toplumsal olaylara çocukların karışmadığını kaydederek, ''Bu emniyet güçlerinin desteği ile ailelerin de çabasının bir sonucudur. Bu nedenden dolayı çocukların toplumsal olaylara karışmasına müsaade etmeyen ailelere teşekkür ediyoruz. Biz de çocuklarının kötü işlere karışmasına müsaade etmeyen aileler için ödül olarak böyle organizasyonlar düzenliyoruz" diye konuştu.

Kavurma alan çocuklar da polise bundan sonra taş atmayacaklarını ve polisi sevip sayacaklarını belirttiler. Çocuklardan Yener Erşan, "Polis amcalar bugün bize kavurma ayran dağıttılar. Onlar bizi seviyor. Biz de onları seveceğiz. Artık onlara taş atmacağız. Onların kıymetini bilemiyorduk, bundan sonra onların kıymetini daha iyi bileceğiz. Polis amcaların yılbaşını kutluyoruz" şeklinde konuştu.

SİİRT POLİSİNDEN ÇOCUKLARA KAVURMA VE AYRAN İKRAMI
SİİRT POLİSİNDEN ÇOCUKLARA KAVURMA VE AYRAN İKRAMI
SİİRT POLİSİNDEN ÇOCUKLARA KAVURMA VE AYRAN İKRAMI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2010 Cuma 21:27:05
Güncelleme :1 Ocak 2010 Cuma 23:15:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?