3
Mayıs
2024
Cuma
SİİRT

Polis karakoluna saldırı girişimi

Siirt'te polis karakoluna atılmak istenen ses bombası, karakolun karşısındaki binada patladı

Patlamada can kaybı ve yaralanma olmazken, binada maddi hasar meydana geldi. Olay yerinde bulunan kalabalığın arasına bırakılan zaman ayarlı bomba ise, son anda fark edildi.

Siirt'te Evren Mahallesi'ndeki Cumhuriyet Polis Karakoluna kimliği belirsiz kişilerce bomba atılmak istendi. Karakolun aşağısında bulunan 1111 Sokak'tan atılan bomba, karakolun karşısındaki 2 katlı evin duvarına çarparak patladı. Patlamada yaralanma ve can kaybı yaşanmazken, binada hasar meydana geldi.

ZAMAN AYARLI BOMBA SON ANDA FARK EDİLDİ
Öte yandan, olay yerinden 20 metre uzaklıkta bulunan ekmek tandırının dibinde toplanan kalabalığın arasındaki poşete sarılmış zaman ayarlı bir bomba ise, çocuklar tarafından fark edildi. Durum polislere bildirildi. Kurulan düzeneğin imha edilmesinin ardından, sokakta başka düzeneklerin kurulmuş ihtimali üzerine arama yapıldı.

Çocuklar tarafından bomba fark edildiğini belirten mahalle sakinleri, "Polislerin toplandığı sırada çocuklar poşet içerisinde bir şey olduğunu söyledi. Biz de hemen geldik baktık, bombaya benzer bir şey vardı. Hemen yukarıda patlayan bombanın yerinde toplanan polislere haber verdik. Onlar da geldiler, baktılar. Önlem aldıktan sonra bombayı imha ettiler" dedi.

Emniyet yetkilileri, kalabalığın toplandığı alanda zaman ayarlı bomba kurulduğu ve kalabağın toplandığı sırada patlatılması planlandığını belirtti.

Yetkililer, karakola atılan bombanın ses bombası olduğunu, ikinci bombanın siviller arasında patlatılarak eylem yapılmak istendiğini belirtti.

 

iha
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2012 Çarşamba 23:08:59
Güncelleme :21 Mayıs 2012 Pazartesi 15:11:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?