5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Pozitif ayrımcılık isteği

Siirt Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali İlbaş, yetiştiriciliğin bölgedeki maliyetlerinin diğer bölgelere göre daha yüksek olduğunu ve bölgenin hayvancılıktaki eski durumuna gelebilmesi için desteklemede bölgeye pozitif ayırımcılık yapılmasını istedi.

Türkiye genelinde hayvan başına 10 TL ödeneceğinin açıklandığını belirten İlbaş, "Geçen yıl 5 TL olan hayvan başına destekleme priminin bu yıl 10 TL'ye çıkarılmasını sevinçle karşıladık. Ancak, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından alınan bir kararla 10 TL'lik bu destek primi yüzde10'luk bir indirimle 9 TL'ye düşürüldü. Birlik olarak bu kararın tekrar gözden geçirilmesini istiyoruz. Bu kararın hiç değilse bölgemizdeki yetiştiriciler lehine eski düzeyine getirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü
buradaki yetiştiricimiz, hepimizce bilinen olaylar nedeniyle meralardan ve yaylalardan yeterince yararlanamıyor. Bu nedenle yetiştiricimiz hayvanlarını yemle beslemek zorunda kalıyor. Bu da maliyetlerin yükselmesine neden oluyor. Yetiştiricimizin bu mağduriyetinin giderilmesi ve bölgemizde hayvancılığın eski düzeyine gelmesi için desteklemede pozitif ayırımcılık yapılmasını istiyoruz. Aksi halde bölgemizde hayvancılık her geçen gün daha geriye gidecektir" dedi.
Başkan İlbaş, Siirt'te 3 bin 351 yetiştiricinin 445 bin hayvan için destekleme primi başvurusunda bulunduğunu sözlerine ekledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2009 Pazar 14:02:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?