4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİİRT

Proje AB desteğiyle uygulanıyor

İstanbul'da yüksek öğrenim gören 2 Türk gencinin hazırlayıp Avrupa Birliği desteğiyle uygulamaya koydukları 5 ülkeden 25 genç projesi, Siirt'te başladı. Proje kapsamında 25 genç, bir hafta süreyle Siirt'te kalarak gençlerle temas kuracak ve ilin tarihi ve kültürel yerlerini gezecek. 

Yunus Emre Aşan ve Özkan Uzelli adlı üniversite öğrencilerinin hazırladığı proje kapsamında yaşları 18 ile 25 arasında değişen Moldavya, Polonya, Gürcistan, İspanya ve Türkiye'den 5'er genç, bir hafta süreyle Siirt'te ağırlanacak. Gençlere Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO), Gözde Pepsi Meşrubat gibi sivil toplum örgüt ve kuruluşları da sponsor oluyor. Gençlere Vali Yardımcısı Aytekin Yılmaz'ın da katıldığı bir akşam yemeği veren STSO Başkan Vekili Nedim Kuzu, "Dünyanın değişik ülkelerine mensup değişik kültürlere sahip gençleri aramızda görmek, onları ilimizde ağırlamaktan dolayı çok mutluyum" dedi. 

Projenin mimarlarından Yunus Emre Aşan, dünyanın değişik ülkelerinden gençleri ülkemizin en güzel köşelerinden biri olan Siirt'e getirmekten mutlu olduklarını belirterek, "Burası gerçekten tarihi ve kültürel zengin dokusuyla görülmeye değer bir ilimizdir. Gençlerimiz kısa sürede Siirtli gençlerle kaynaştı. Bu da kültürel bağların kurulmasını amaçlayan projemizin amacına ulaştığını göstermektedir" diye konuştu. Polonyalı Annia Longieras ise, Siirtliler'in çok sıcakkanlı olduklarını ifade ederek, "Siirtliler çok sıcak kanlı insanlar, onlarla hemencecik kaynaştık. Bu geziye katıldığım için çok mutluyum" şeklinde konuştu. 

Gençler, proje kapsamında 2 Haziran tarihine kadar Siirt'te kalacak.
.
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2006 Pazartesi 16:50:33
Güncelleme :11 Haziran 2006 Pazar 11:03:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?