8
Mayıs
2024
Çarşamba
SİİRT

Protestocu tecavüzcü çıktı

Siirt’te bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan eski Siirt Yoksullukla Mücadele Derneği Başkanı M.T.’nin kentteki ‘taciz protestolarına’ katıldığı ortaya çıktı

Siirt’te son 3 günde biri 7, diğeri 17 yaşındaki iki kız çocuğuna ayrı ayrı cinsel istismarda bulundukları iddiasıyla gözaltına alınan eski Siirt Yoksullukla Mücadele Derneği (SİYDER) Başkanı M.T. ile Z.B., adliyeye sevkedildi. Siirt’te ilk cinsel istismar olayı eski SİYDER Başkanı 42 yaşındaki M.T., yardım etme için gittiği evde meydana geldi. İddiaya göre M.T., gittiği evde yardım etme bahanesiyle kandırdığı 17 yaşındaki B.T., adlı kız çocuğuna fiili livatada bulundu. B.T., polise giderek M.T’nin kendisine tacavüz ettiği ileri sürerek şikayette bulundu. Polis, kapatılan eski DTP’nin il yönetisi de olan M.T’yi yakalarak gözaltına aldı.

Ailesine anlattı
Kentteki ikinci cinsel istismas olayı Alan Mahallesi’nde oldu. İddiaya göre, adı açıklanmayan 7 yaşındaki kız çocuğu kendisine Z.B., adlı kişinin tecavüz ettiğini ailesine söyledi. Ailenin polise başvurması üzerine 75 yaşındaki Z.B., gözaltına alındı. M.T. ile Z.B., polisteki soruşturmalarının ardından adliyeye sevk edildi. Cumhuriyet Savcısı’na ifade veren iki zanlı tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi mahkeme M.T. ile Z.B.’nin tutuklanmasına karar verdi.

 

 

...
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2011 Pazar 09:58:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mehmet ÖZDEMİR IP: 178.233.77.xxx Tarih : 22.02.2011 16:33:54

Öncelikle Anayasal bir hukuk devletinde yaşayan herkesin bilmesi gereken ilk ve de en önemli şey: Suçlu olduğu mahkemelerce ispatlanmadığı sürece hiç kimsenin suçlanamayacağıdır. Buradan bu haberi yapan basın üyesi değerli arkadaşıma ve bu site yöneticilerine sesleniyorum: Sadece daha bir iddiadan ibaret olan bu haber karşısında 'TECAVÜZCÜ PROTESTOCU ÇIKTI' diye bu haberi duyurup değerli halkımızı zan altında bırakmanın hiç de etik olmadığını belirtmek istiyorum. Sırf daha dikkat çekebileceği için bu haberin bu şekilde verilmiş olmasını bir talihsizlik olarak değerlendiriyorum.

Ayrıca sürmekte olan böyle bir davada bir iddiadan ibaret olan bir durum karşısında M.T adlı şahsın fotoğrafının açıkça tanınabilecek şekilde verilmesi gerek kendisinin gerekse yakınlarının halk arasında rencide olmasına neden olmuş ve de kişilik haklarına bir saldırı niteliği taşımaktadır. Yapılan bu yanlıştan dönülerek yeni bir haber yapılmasını ve M.T adlı kişiyi açıkça ifşa eden fotoğrafın kaldırılması gerektiğini siz degerli basın mensupları arkadaşların tüm halkımızdan çok çok daha iyi biliyor olması gerekir.

Söz konusu Haberde adı geçen M.T adlı kişiyi ve ailesini çok yakından tanımaktayım. M.T adlı şahıs Siirt'te bir Yardımlaşma derneğinin başkanıdır. Kendisi son derece iyi bir bilgi birikimine ve dini bir bilgiye sahip bir şahıstır. Söz konusu kişinin adı 2009 Yerel şeçimlerinde Siirt Belediye Başkanlığı için geçmiş fakat kendisi siyasi bir komplonun sonucunda tutuklanarak ceza evine konulmuştur. M.T adlı şahıs bir yılı aşkın bir süre içeride tutulduktan sonra ilk celsede ne hikmetse suçsuz olduğu anlaşılarak kendisine 'PARDON' denilmiştir. Şimdi yine bir seçim arefesindeyiz ve yine M.T adlı şahsın ismi Millet vekilliliği için geçmekte bu sefer sanırım 'PARDON' bile dedirtecek bir siyasi bahane bulunamadığı için bu yola başvurulmuş... Değerli yerel medyamızın bu tür siyasi komploların içerisine çekilmemesini ve bu tür konularda daha hassas davranmasını temenni ediyorum. Adalet er geç tecelli edecektir.