4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİİRT

Rektör yardımcısından iftar yemeği

Siirt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Asaf Varol, kentte görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarına iftar yemeği verdi.


Polisevi'nde düzenlenen iftar yemeğinde basın mensuplarından üniversiteye destek isteyen Prof. Dr. Asaf Varol, "Siirt Üniversitesi'nin kurulması için önümüzde engel kalmadı. Burada olmaktan mutluluk duyuyorum. Siirt Üniversitesi'nin kurulması halinde basına çok büyük görevler düşecek. Kentte gazeteciler cemiyetinin kurulması gerekir. Avrupa Birliği (AB) fonundan faydalanarak projeyi hayata sokabiliriz. Basının gücünü ortaya koymak lazım" dedi.


Üniversite bünyesinde İletişim Fakültesi kurmayı hedeflediklerini de söyleyen Varol, "Fakülte öğrencilerine Siirt basınının ders vermesi için girişimlerde bulunacağım. Etik konusunda ders almak lazım, yapıcı olmak lazım. Evrensel değerler ışığında bilim, teknoloji ve sanat birikiminden yaralanarak üniversitenin kamuoyu ile iletişim köprüsünü kurmayı, Siirt halkı, kamu kurum ve kuruluşları ile ilişkileri en üst düzeyde tutmayı, araştırma, eğitim ve hizmet alanlarındaki üretimi üniversite ve toplum yararına sunmayı kendimize görev ediniyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2007 Çarşamba 15:45:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?