5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Roketatarlı saldırı: 1 şehit

Siirt'in Eruh ilçesinde Emniyet Müdürlüğü'ne roketatarlı saldırı düzenledi. Olayda 1 polis şehit oldu, 1 polis yaralandı.

Eruh ilçesinde bir grup terörist, ilçe merkezindeki Emniyet Müdürlüğü'ne roketatarlı saldırı düzenledi. İlçe dışında 6 ayrı noktadan da ateş açıldı. Olayda 1 polis memuru hayatını kaybetti, 1 polis memuru yaralandı. Yaralılar helikopterler ile Siirt Askeri Hastanesi'ne kaldırıldı.

Teröristlerce ilçenin doğusunda bulunan Çırav Dağı’nın 6 noktasından ilçeye doğru rastgele açılan ateşte kurşunlar vatandaşlara ait evlere isabet etti. Emniyet Müdürlüğü'ne yaklaşıp el bombası atmaya çalışan teröristlere açılan ateşte, teröristlerin yaralanıp olay yerinden kaçtıkları öğrenildi.

Bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Kobra tipi helikopterler, teröristlerin kaçış güzergahlarını bombaladı.

VALİLKTEN AÇIKLAMA

Yapılan yazılı açıklamada, 1 polisin şehit olduğu, 1 polisin ve 1 vatandaşın yaralandığı belirtilirken, 3 teröristin de ölü olarak ele geçirildiği ifade edildi.

Açıklama şöyle: "02 Ağustos 2010 tarihinde saat 22.00 sıralarında ilimiz Eruh ilçe emniyet amirliği binası ve lojmanlarına yönelik ön ve arka cepheden PKK/KONGRA-GEL bölücü terör örgütü üyelerince roketli saldırı; akabinde de taciz ateşinde bulunulmuştur. Açılan ilk ateş sonucunda Eruh ilçe emniyet amirliğinde görevli polis memuru Ahmet Mutlu, şehit olmuştur. Aynı saldırıda polis memuru Muzaffer Çetin ise hafif şekilde yaralanmıştır. Saldırı sonucu çıkan çatışmada 3 terörist, olayda kullandıkları araç ve silahları ile birlikte ölü olarak el geçirilmiş, çatışma esnasında bir vatandaşımız ise hafif şekilde yaralanmıştır."

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2010 Salı 03:07:03
Güncelleme :3 Ağustos 2010 Salı 09:54:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?