5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Sadak, bağlara sahip çıkacak

Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, şehir merkezinde yapılan hayvan besiciliği nedeniyle, zarar gören bağları koruyacaklarını belirtti.

Çiftçi Mallarını Koruma Birliği Başkanı İbrahim Koyuncu ve muhtarlarla birlikte bağlara giderek bağ sahipleriyle görüşen Başkan Sadak, bağ koruma kültürünün hep birlikte oluşturacağını söyledi.

Bağcılık kültürünün insanoğlunun sahip olduğu en eski kültürlerden biri olduğunu söyleyen Sadak, "Bağlarımızı hep birlikte koruyacağız. Bağ sevgisini oluşturacağız. Bağ sevgisi demek aynı zamanda insanlık sevgisi demektir. Bağların korunması ve geliştirilmesi için hep birlikte çalışma yapacağız. Sık sık bağ ve hayvan sahiplerini bir araya getirerek. Ortak çözümler bulacağız. Ancak, ne olursa olsun mutlak surette bağları koruyacağız" dedi.

Bağ sahiplerinin 8'er adet telsiz ve silah, bir bilgisayar ile bir bağ aidatlarını toplamak üzere memur isteklerine karşılık olarak da silaha karşı olduğunu belirten Sadak, "Ben silaha karşıyım ve silah konusu benim görev ve yetki alanımın dışında. Bu nedenle bu konu hariç diğer konularda size her türlü desteği vereceğim" şeklinde konuştu.

Başkan Sadak, muhtar ve bağ sahipleri yemek yedikten sonra semiz otu topladı.

iha
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2009 Cumartesi 16:47:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?