5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Sadak, sokak süpürdü

Siirt Belediyesi'nin bazı sivil toplum örgütlerinin de desteğiyle düzenlediği temizlik kampanyası başladı. Belediye Başkanı Selim Sadak, temizlik ve ekolojik dengenin korunması konularında kararlı olduklarını söyledi.

Belediye hizmet binası önünde düzenlenen törende konuşan Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, "Temizlik konusunda hiçbir mazeret kabul edilemez. Temizlik ile bağ ve bahçelerin ve ekolojik dengenin korunması konularında kesin kararlıyız. Kimsenin gelişigüzel şehri kirletmeye, yerlere tükürmeye hakkı yoktur. Bağ bahçeleri korumak yalnız onların, sahiplerinin görevi değildir. Hepimizin görevidir. Onların gölgesinden meyvelerinden hepimiz yararlanıyoruz. Bu kampanya çerçevesinde biri temizlik, diğeri de ekolojik dengenin korunması konularında iki tane de ödüllü kompozisyon yarışması düzenleyeceğiz. Bu çalışmalarımızı yalnız bu kampanyayla sınırlı tutmayacağız. Temizlik konusunu beyinlerimize işleyeceğiz" dedi.

Daha sonra törene katılanlar 7 ayrı caddeye dağılarak temizlik çalışmasını gerçekleştirdiler. Güres Caddesi'nde temizlik çalışmasına katılarak yerleri süpüren Başkan Sadak, caddeleri yıkadı. Temizlik kampanyasına Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) ve bazı sivil toplum örgütleri ile birlikte mahalle muhtarları da destek verdi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2009 Perşembe 16:34:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?