5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Sadak, temizlik sorununa değindi

Dün Siirt Belediye Başkanlığı görevine başlayan Selim Sadak, ilk basın toplantısını temizlik konusunda yaptı. Başkan Sadak, kentte temizlik sorununu mutlaka çözeceklerini belirtti.

Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, temizlik ihalesinin süresinin sona erdiğini, açılan yeni ihaleye başvuru için verilen sürenin de bugün (Cuma) sona ermesine rağmen kimsenin müracaat etmediğini belirtti.
 
Başkan Sadak, "Temizlik ihalesinin süresi bitmiş durumda. Yeni ihaleye katılmak için verilen süre bu akşam bitiyor. Ancak, daha henüz başvuran olmadı. Biz kentin temizlik sorununu mutlaka çözeceğiz. İstekli çıkmadığı takdirde bunu halkımızla paylaşacağız. Çevre il ve ilçe belediyelerden de araç gereç desteği istedik. Oradan gelecek araç gereçlerle, halkımızla birlikte kentin temizliğini sağlayacağız. Bizim dönemimizde, her şey şeffaf ve demokratik olacak" dedi.

Hiç kimsenin kesinlikle ön yargı ile karşılaşmayacağını belirten Başkan Sadak, şunları söyledi:

"Hiçbir kimse kesinlikle ön yargı ile karşılaşmayacak. Kim, ben şehrin çocuğuyum, ben bu şehre hizmet etmek istiyorum derse onunla çalışacağız. Bizim dönenimizde rant olmayacaktır. Koltuğu değil; çalışmayı amaçlayan bir kadro ile çalışacağız."
Soruları cevaplandıran Başkan Sadak, kendileri için önemli olan şehir dönüşüm projesini 3 mahallede, TMMOB mimarları ile kentte çalışan mimarların çalışmalarıyla uygulayacaklarını, kent içinde yapılan besiciliğe de kimseyi mağdur etmeden çözüm bulacaklarını söyledi. Başkan Selim Sadak, araç trafiğine kapatılan Güres Caddesi konusunda da teknik elemanlar ile bu cadde esnafının görüşü alınarak karar verileceğini belirtti.

Öte yandan Batman Belediyesi'nin temizlik ihalesini üstlenen firmadan temizlik işinde kullanılan çeşitli araç ve gereçlerin Siirt'e gönderildiği öğrenildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2009 Cuma 20:25:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?