5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Sadak: Halkımın hizmetindeyim

SİİRT BELEDİYE BAŞKANI GÖREVİNIN BAŞINDA OLDUĞUNU AÇIKLADI

Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, düzenlediği basın toplantısında "Görevimin başında ve halkımın hizmetindeyim" dedi. Başkan Sadak, bazı sivil toplum kuruluş temsilcileri, muhtarlar ve partililerin katıldığı basın toplantısında gündemle ilgili konuları değerlendirdi.

Belediye düğün salonunda düzenlen toplantıda konuşan Sadak, barıştan yana olduklarını ve mutlaka barışı tattıracaklarını söyledi. Sadak, "Artık Türkiye 1994 yılında DEP'lilerin yaka paça Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden çıkarılmasından ders aldı derken bu kararla karşı karşıya kaldık. Bu karar hayal kırıcıdır. Ancak biz hayallerimizi kırmayacağız. Bu karar bize vatan, millet, Sakarya sloganından nemalanan kişilerin iş başında olduğunu gösterdi. Parti tabelasının indirilmesi demokrasinin yüz karasıdır.

Öz olarak barışta ısrar edeceğiz. Türk, Kürt, Arap kardeşliğini savunacağız. Barışı savunacağız. Bir gün ölürsem mezarda bile barışı zikredeceğim. İnsanlar barışa ulaşacaklar. Ankara, bizi bölse de biz bölünmeyeceğiz. Barışı mutlaka tattıracağız. Ben görevimin başındayım ve halkımın hizmetindeyim. Baro Başkanı'nın görevi bırakmam gerektiği konusundaki görüşlerine katılmıyorum. Hukukçulara sordum, halkıma hizmet etmeme engel teşkil edecek bir durum yok. Parti üyesi olamam, parti rozeti takamam. Kağıt üzerinde görevimde bağımsız olarak kalacağım, bağımsız olarak devam edeceğim. Ama elbette ki benim bir sevdam, benim bir düşüncem var. Hiç kimse benim barışa, kardeşliğe ve halkıma olan sevgimi engelleyemez. Bir parti üyesi olamamak bana verilecek en büyük cezadır" dedi.

Diyarbakır'da düzenlenen toplantıda milletvekillerinin kendi iradeleriyle istifa etme kararı aldıklarını belirten Başkan Sadak, şunları söyledi: "Bu toplantıda milletvekilleri kendi özgür iradeleriyle, hatta istifa dilekçelerini kendileri el yazıları ile yazarak bu kararı aldılar. Belediye başkanları görevlerine devam edecekler. Bizi halkımız seçti, halkımızın hizmetindeyiz. Hizmet etmeye devam edeceğiz" dedi.

Barış ve Demokrasi Partisi'nin güçleneceğini belirten Başkan Sadak, Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk'un milletvekilliklerinin düşürülmesini eleştirdi. Hep barışı savunduğunu ve barış çalışmalarına katıldığını belirten Başkan Sadak'ın konuşması sık sık alkış ve sloganlarla kesildi. Basın toplantısında Kurtalan Belediye Başkanı Nejdet Yılmaz da hazır bulundu.

Öte yandan, Belediye Başkanı Selim Sadak, kendisine getirilen siyaset yasağının ardından bugün göreve gelişinde personel tarafından belediyenin girişinde karşılandı. Belediye İş Sendikası Başkanı Ferit Epözdemir başkanlığındaki personel belediye başkanı Sadak'a sevgi gösterilerinde bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2009 Salı 15:59:05
Güncelleme :16 Aralık 2009 Çarşamba 00:02:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?