5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Sadak: KCK diye bir örgüt yok

SİİRT'TE HALEPÇE KATLİAMI ETKİNLİKLERİNE KCK OPERASYONU DAMGASINI VURDU

Halepçe Katliamı'nın 22. yıl dönümü nedeniyle Siirt Demokrasi Platformu bir açıklama yaparak olayı kınadı. Öte yandan Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri KCK operasyonu düzenledi. Etkinlikte KCK operasyonu kapsamında alınan gözaltılar protesto edildi. Yıldönümü nedeniyle Kızlartepesi Parkı'nda katliamı yansıtan fotoğraflardan oluşan bir sergi açıldı.

BDP İl Başkanlığı'nın bulunduğu Özel İdare İş Hanı önünde yapılan açıklamada, dünyada Ortadoğu başta olmak üzere çeşitli bölgelerde katliamların sürdüğü belirtilerek, katliamların failleri bulunup hesap soruluncaya kadar mücadelenin süreceği belirtildi. BDP Parti Meclisi üyesi Nezir Gülcan tarafından okunan açıklamada, "Türkiye'nin demokratikleşmesi özgür ve barışçıl ortamların tesisi anlamında bugün çok ciddi ve bir o kadar da sancılı bir süreç yaşanmaktadır. Özellikle demokratik siyasi kanalların bir şekilde tıkatılmaya çalışıldığını hep beraber izliyor ve görüyoruz. Ülkemizde ve bölgemizde yaşanan tüm sorunların kaynağı demokratikleşme yoluna gidilmemesidir. Türkiye bu anlamda bölgenin örnek ve güç ülkesi olabilir. Kendi sorunlarına kendi iç dinamikleri ile çözüm getirebilir ve bu yönüyle de tüm bölgeye örnek olabilir. Demokratikleşen ve kendi sorunlarını kendi öz dinamikleri ile çözen bir Türkiye daha güçlü olur. Bu sorunların başında elbette adı da konulan ama çözümü savsaklanan bir Kürt sorunu gelmektedir. Bu bölgenin de temel sorunudur. Bu sorunu çözen bölgeye de bir şekilde liderlik edecektir. Ancak çok açık ki sorunun çözümü diyalog ve demokratikleşmedir" denildi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Merkez Yürütme Kurulu üyesi Necla Şengül yaptığı konuşmada bu sabah gerçekleştirilen KCK'ya yönelik operasyonda gözaltına alınan İHD Şube Başkanı Vetha Aydın ve diğer kişilerin serbest bırakılmasını istedi. Şengül, gözaltına alınanlar serbest bırakılıncaya kadar Siirt'ten ayrılmayacağını söyledi.

Açıklamadan sonra oturma eylemi yapıldı. Daha sonra Kızlartepesi'ne gidilerek burada Halepçe katliamını yansıtan fotoğraf sergisi açıldı.

Bu arada, daha önce KCK operasyonu kapsamında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak gazetecilere yaptığı açıklamada, KCK diye bir örgüt tanımadığını söyledi. Sadak, "KCK diye yürütülen operasyonları haklı bulmuyorum. Çünkü böyle bir örgüt yoktur. Varsa böyle bir örgütü Kandil'de arasınlar. Böyle bir yapılanmaya denk gelmedim" dedi.

Öte yandan Siirt Üniversitesi önünde toplanan bir grup öğrenci de Halepçe katliamını kınadı.

SİİRT'TE HALEPÇE KATLİAMI ETKİNLİKLERİNE KCK OPERASYONU DAMGASINI VURDU
SİİRT'TE HALEPÇE KATLİAMI ETKİNLİKLERİNE KCK OPERASYONU DAMGASINI VURDU
İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2010 Salı 14:49:03
Güncelleme :16 Mart 2010 Salı 18:47:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?