5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Sadak 2 aileyi daha barıştırdı

SİİRT VE BATMAN BELEDİYE YÖNETİCİLERİ İKİ AİLEYİ BARIŞTIRDI

Batmanlı Gülümser ile Balmaz aileleri arasında 5 ay önce bir kişinin ölümüyle başlayan husumet, Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak'ın araya girmesiyle son buldu.

Verilen barış yemeğinde konuşan Başkan Sadak, "Bizim sevdamız ve aşkımız barıştır. Sürekli bunları haykıracağız. Barış mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz" dedi.

5 ay önce İstanbul'da Selahattin Balmaz'ın ölümüyle Gülümser ailesiyle başlayan husumet Batman Belediyesi ve Siirt Belediye Başkan ve yardımcıların araya girmesiyle son buldu. Batman'ın Hasankeyf ilçesi Suçeken (Şikeftan) Köyü Camii bahçesinde barış amacıyla bir araya gelen toplulukta BDP Batman Milletvekili Bengi Yıldız, Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, Batman Belediye Başkanvekili Serhat Temel, BDP Siirt İl Başkanı Selahattin Cengiz ve ilçe yöneticileri, Siirt'ten bazı sivil toplum kuruluşu

temsilcileri, Belediye Meclis üyeleri, BDP Batman İl Başkanı Mehmetşah Kaygusuz ve yöneticiler, Suçeken köyünden Balmaz ve Siirt'in Baykan ilçesinden Gülümser ailelerinin yanı sıra Suçeken köylüleri yer aldı.

"Bizim sevdamız ve aşkımız barıştır" diyen Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, "Küçük bir topluluk olmamıza rağmen büyük bir iş yapıyoruz. Bizler Siirt'ten Ankara'ya kadar barışı haykıracağız. Öyle inanıyorum ki, önümüzdeki günlerde hep birlikte burada yediğimiz gibi barış yemeği yiyeceğiz. Ben bugün burada sevincimden uçuyorum. Bugün benim düğünümdür. Bizim önce kendi aramızda barışmamız gerekiyor. Barış için bu iki ailenin örnek alınması lazım. Affetmek çok zordur. Affetmek büyüklük ister, erdemlilik

ister, cesaret ister. Fitne, fesatçılık yapanlar, tefecilik yapanların yaptıkları suç değil de, binlerce kişinin barışı haykırdığından dolayı cezaevlerinde kalanların tek suçu huzur, barış ve kardeşliği istemektir. Bizim sevdamız ve aşkımız barıştır. Sürekli bunları haykıracağız. Barış mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Buradaki Balmaz ve Gülümser aileleri Kürtlerin birbirini sevdiği, affedici olduğu mesajını veriyorlar" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından aileler imamın okuduğu duanın ardından Kur-anı Kerim'in altından geçerek birbirlerine sarıldılar. Ardından Suçeken Köyü Camii'nde verilen barış yemeği ile iki ailenin fertleri barıştı.

SİİRT VE BATMAN BELEDİYE YÖNETİCİLERİ İKİ AİLEYİ BARIŞTIRDI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2010 Pazartesi 18:13:01
Güncelleme :18 Ocak 2010 Pazartesi 20:40:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?