5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Sadak bir dosyadan daha beraat etti

SİİRT BELEDİYE BAŞKANI SELİM SADAK MAHKEMEDE BERAAT ETTİ

Hakkında birçok mahkeme dosyası bulunan Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak bir mahkeme dosyasından daha beraat etti.

Siirt Belediyesi'nin organize ettiği Siirt Fıstık Festivali'nde konuşan Belediye Başkanı Selim Sadak hakkında, "Dağda savaşan gerilla da benim kardeşimdir, polis ve asker de benim kardeşimdir. Hiçbirinin ölmesini istemiyorum" sözleri nedeniyle terör örgütü propagandası yaptığı gerekçesiyle Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılmıştı.

Sadak'ın katılmadığı vekaleten Avukatı Şakir Demir'in katıldığı Diyarbakır'daki duruşma Sadak'ın beraatiyle sonuçlandı. Belediye Başkanı Sadak'ın Avukatı Şakir Demir yaptığı açıklamada, "Burada yapılan konuşma tamamen ifade özgürlüğüne ilişkin bir durum hasıldır. Herhangi bir propaganda içermemektedir. Bu nedenden ötürü de mahkeme heyeti bizim savunmamızı haklı görerek mahkemede beraat kararını vermiştir. Geçen hafta da yine Siirt Belediyesi'nin bastırdığı 2010 yılı takvimine ilişkin davadan da ifade veren Başkan Selim Sadak, yeteri delil bulunmadığı için mahkemenin ertelenmesi kararı çıkmıştı" dedi.

Belediye Başkanı Selim Sadak, "Belediye takviminde bastırılan fotoğrafta örgüt propagandası yapıldığı iddia ediliyor. Tamamen asılsız olan bu suçlamaları kabul etmiyoruz. Ben bunu bir tiyatro olarak yorumluyorum. Basit bahanelerle bizim zamanımız tüketiliyor. Bu mahkemelerden hiçbir sonuç çıkmaz diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Haftada ortalama 5 konuda mahkemede ifade vermeye gittiğini belirten Sadak yoğun çalışma temposunun yanı sıra bu mahkemelerin kendisi için büyük zaman kaybı oluşturduğunu ifade etti.

SİİRT BELEDİYE BAŞKANI SELİM SADAK MAHKEMEDE BERAAT ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2010 Pazartesi 17:58:05
Güncelleme :9 Şubat 2010 Salı 13:38:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?