5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Sadak kavgalı iki aileyi barıştırdı

SİİRT BELEDİYE BAŞKAN SADAK KAVGALI İKİ AİLEYİ BARIŞTIRDI

Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak kavgalı iki aileyi barıştırdı.

Kürt kökenli Bayram Kılıçaslan ile Arap kökenli Abdülkadir Eğil arasında başlayan kavga, Başkan Selim Sadak'ın araya girmesiyle tatlıya bağlandı. Belediye Başkanı Selim Sadak, Belediye Meclis üyeleri, BDP Siirt İl Başkanı Selahattin Cengiz, SİYDER Başkanı Mahfuz Talu ve kanaat önderleri yaralanan Bayram Kılıçaslan'ın babasının evinde toplandı. Burada barışın sağlanmasına vesile olan Belediye Başkanı Selim Sadak bölgede insanların sürekli kavga halinde olmasını isteyenlerlerin bulunduğunu belirterek,

"Hassas bir dönemdeyiz. Türkiye ve Ortadoğu'da barışın egemen olmasını engelleyenler var. Bilim ve cesaretin olduğu yerde barış vardır. Huzur vardır ve gelişmeler mevcut olacaktır. Bazı karanlık güçler Siirt'te huzurun ve barışın sağlanmasını kabul edemiyorlar. İnsanların sürekli kavgalı olmasını isteyenler var. Bizler kesinlikle bu karanlık güçlerin oyunlarının başarılı olmasına izin vermeyeceğiz. Bu tarz kavgalı durumlarda insanların sağduyulu davranmaları ve çatışmaların önünün kesilmesi için herkes üzerine düşen görevi yerine getirmelidir" dedi.

Aklını ve mantığını kullanan insanlara ihtiyaç bulunduğunu ifade eden Sadak, barışan iki aileyi sergiledikleri tavır nedeniyle kutladı. ''Bundan sonra iki genç kavga ettiğinde eğer üçüncü bir şahıs kavgaya karışırsa beni karşılarında bulacaklar'' diyen Sadak, Siirt'te bu tarz kavgalarla Kürt-Arap çatışması çıkartılmak istendiğini ileri sürdü. Başkan Sadak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir Türk ezildiği zaman ben Türk'üm Bir Arap ezildiği zaman ben Arap'ım. Şu anda Kürtler eziliyor ben bir Kürt'üm. Toplumsal barış herkesin olmazsa olmaz görevidir. Bu iki kavgalı ailenin barışmasında emeği geçen kanaat önderlerine ve aile büyüklerine teşekkür ediyorum. Ben Selim Sadak olarak Siirt'te kesinlikle Kürt-Arap çatışmasının çıkmasına izin vermeyeceğim. Hizmetlerin yapılmadığı ve insanların birbiri ile küs olduğu bir şehir devraldık. Bizler yapacağımız çalışmalarla bütün bunların üstesinden gelerek insanların barış ve huzur içinde yaşadığı bir Siirt oluşturacağız."

Diyanet İşleri Başkanlığı'na seslenen Sadak, insanların barış, huzur ve kardeşliğini ön plana çıkartan demokratik ve gerçek bir barışın halk içinde yerini alması için vaaz verilmesini istedi. Öğretmenler ve anne-babalara da seslenen Sadak "Çocuklarına barışı, kardeşliği ve doğa sevgisini yakalamalarının yolunu aşılasınlar. Bir toplum barışık olursa ilerleme sağlar'' diye konuştu.

Kürt sorunununa da değinen Sadak, ''Sorunun çözümü de barışçıl bir ortamın sağlanmasından geçer. Şiddetin hiç kimseye faydası yoktur" ifadelerini kullandı.

Sağlanan barışın ardından her iki ailenin büyükleri Başkan Sadak ve beraberinde gelen heyete teşekkürlerini ilettiler.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2010 Perşembe 16:28:02
Güncelleme :11 Şubat 2010 Perşembe 20:54:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?