5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Sadak terörist cenazesinde

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde güvenlik güçleri ile girdiği çatışmada öldürülen terörist Siirt'te defnedildi. Terör örgütünün sözde bayrağının taşındığı cenazede, yasadışı sloganlar atıldı.

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde çatışmada öldürülen 'Sema Mabata' kod adlı PKK terör örgütü mensubu Zübeyde Çetinkaya, Zevye Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenazeye katılan yaklaşık bin 200 kişi, bölücü terör örgütünün sözde bayrağını simgeleyen bez parçalarıyla yasadışı sloganlar attı.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı cenazeye, DTP'li Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, DTP'li Kurtalan Belediye Başkanı Necat Yılmaz, DTP Siirt İl Başkanı Abdurrahman Taşçı ve DTP yöneticileri de katıldı.

Cenaze töreninde konuşan Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, "Suçlu olmamak için, işlenen suçlara ortak olmamak için bir siyasetçi olarak konuşmayı görev biliyorum. Konuşmayanları şiddetle eleştiriyorum. Çünkü biz toplum olarak, ülke olarak çok zor günler yaşıyoruz. Bu zor günlerde geçirdiğimiz her gün bir adım daha barışa ulaşmaya çalıştığımız ve barışa yaklaştığımız bu günlerde, birilerinin bu barışa ulaşmayı engelleyen kesimlerin olması ve ülkemizi, toplumumuzu, Kürt halkını tekrar bir sendroma ve bir skandala sürükleyenleri teşhir etmek için herkes konuşmalıdır, konuşmak zorundadır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2009 Salı 10:46:25
Güncelleme :26 Mayıs 2009 Salı 11:10:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
selcuk gündüz IP: 92.228.65.xxx Tarih : 26.05.2009 19:52:22

BIRAKIN YERDE KALSINLAR