5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Sadak'ın evinde 3.5 saatlik arama

SİİRT BELEDİYE BAŞKANI EVİNDE GÖZALTINA ALINDI

Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak gözaltına alındı. Sabah 05.30 sıralarında Sadak'ın evine yapılan baskında çok sayıda döküman ve elektronik malzemeye el konuldu.

Edinilen bilgiye göre özel yetkili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı'nın talimatıyla bu sabah saat 05.30 sularında Başkan Sadak'ın Bahçelievler Mahallesi 1401. sokak, Olcay Apartmanı A blokta bulunan 17 numaralı evinde, Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince düzenlenen baskın sonucu arama yapıldı. Yaklaşık 3,5 saat süren arama sırasında bölgedeki sokaklar trafiğe kapatılarak yoğun güvenlik önlemleri alındı. Yapılan aramanın ardından Başkan Selim Sadak gözaltına alındı. TEM büro ekiplerince evden çıkarılırken

basın mensuplarına bağırarak konuşmaya çalışan Sadak, "Halkımı çok seviyorum. Siirt halkını çok seviyorum. Mutlaka barışa ulaşacağız" dedi. Daha sonra Siirt Devlet Hastanesi'nde muayeneye götürülen Sadak'ın Diyarbakır'a gönderileceği belirtiliyor. Sadak'ın evindeki hard disk ve bazı dökümanlara el konulduğu öğrenildi. Belediye Başkanı Selim Sadak, 29 Mart seçimlerinde DTP'den aday olarak belediye başkanı seçildi. Sadak, DTP'nin kapatılması ile 5 yıl siyasi yasak aldıktan sonra bağımsız belediye başkanı olarak görevine devam ediyordu.

SİİRT BELEDİYE BAŞKANI EVİNDE GÖZALTINA ALINDI
SİİRT BELEDİYE BAŞKANI EVİNDE GÖZALTINA ALINDI
SİİRT BELEDİYE BAŞKANI EVİNDE GÖZALTINA ALINDI
İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2009 Perşembe 10:29:01
Güncelleme :24 Aralık 2009 Perşembe 16:03:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?