5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Sağanak yağışa dikkat!

ERUH'TA ETKİLİ OLAN SEL

Bir öğretmenin sel sularına kapılarak hayatını kaybettiği Siirt'in Eruh ilçesinde, bu akşam beklenen yeni yağışlar karşısında tedbirli olmaları için vatandaşların uyarıldığı, dün yaşanan sel felaketinde kurtarılan öğretmen ve sürücülerin ise sağlık durumunun iyi olduğunu belirtildi.

Öte yandan ilçe merkezi ve köylerinde okulların bugün tatil edildiği bildirildi. Konu ile ilgili açıklama yapan Eruh Kaymakamı Ahmet Dalkıran, "Dün meydana gelen yağışlarda Kekliktepe köyünden Dağdöşü köyüne kadar yaklaşık 30 kilometrelik bir köy yolu tahrip olmuş durumdadır. Köylerle iletişim şebekedeki sıkıntılar nedeniyle zorlukla yapılmaktadır. İçme suyu şebekelerinde zararlar meydan geldi'' dedi.

Bağgöze köyünde iki ahırın çöktüğünü ve hayvanların telef olduğu kaydeden Kaymakam Dalkıran, ''Bugün ilçe merkezi ve köylerde okulları tatil ettik. Bu arada dün sürücü Sait Özdemir yönetimindeki 56 M 0389 plakalı minibüsle Kekliktepe köyü Duygulu mezrasına giden öğretmenlerden Arif Yaşar'ı kaybettik. Sürücü ile öğretmenler Osman Süzen, Muzaffer Öztaş ve Mehmet Zeki Kayhan'ın durumu çok iyi. Ancak biz bir yandan dünkü zararın yol açtığı yaraları sarmaya ve vatandaşımıza yardımcı olmaya çalışırken, diğer yandan bu akşam 18.00-24.00 saatleri arasında gelmesi beklenen yeni yağışlar konusunda tedbirli olmaları için uyarılarda bulunuyoruz. İlçe merkezinde belediye ses yayın cihazları ile köylerde ise jandarma ve imamlar aracılığıyla vatandaşları tedbirli olmaları için uyarıyoruz. Okulların yarın tatil edilip edilmeyeceğine de akşam saatlerinde karar verilecektir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2009 Pazartesi 19:05:05
Güncelleme :3 Kasım 2009 Salı 10:56:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?