5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Sakal-ı Şerif'e büyük ilgi

Siir'te Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Sakal-ı Şerif ve Kutsal Emanetler Resim Sergisi açıldı.

Çarşı Hacı Abdülhakim Camii'nin alt katında açılan serginin açılışı Müftü Mahmut Gürlen ile Sakalı Şerif-i elinde bulunduran Yahya Özçelebi adlı bir öğretmen tarafından yapıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Siirt Müftüsü Mahmut Gürlen, Peygamber sevgisine değindi. Müftü Gürlen "Bizler Peygamber Efendimizi çok seviyoruz ve salavatlar getiriyoruz. Bugün onun Sakal-ı Şerifi ve bize bıraktığı Kutsal Emanetler sergisini de gezerken onu anacağız ve ona salavatlar getireceğiz. Peygamber Efendimiz yaşadığı süre içerisinde hiçbir Sakal-ı Şerif yere atılmamış ve sahabiler tarafından toplanarak saklanmıştır.

Onunla tokalaşanların ellerinde güzel bir koku uzun bir süre kalırdı. Başlarını okşadığı çocuklar uzun süre güzel kokardı. İnanıyoruz ki bizim getirdiğimiz bu salavatlar kendisine ulaşıyor ve onun şefaatine ulaşmamıza da vesile oluyorlar" dedi.

Daha sonra Sakal-ı Şerif, salavatlar eşliğinde içine konulduğu 40 bohçadan açılarak sergilenmeye başlandı. Bir çok vatandaşta cep telefonlarıyla Sakal-ı Şerif'in fotoğrafını çekmeye çalıştı. Sergi, iki gün boyunca saat 10.00 - 17.00 arasında açık kalacak.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2009 Cumartesi 18:39:32
Güncelleme :18 Nisan 2009 Cumartesi 18:48:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?