5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Şalşapik Siirt'te üretilecek

Eruh İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nce SODES kapsamında, "Dokuyarak Yaşatalım, İşleyerek Kazanalım" adı altında hayata geçirilen "Şalşapik" projesi hakkında Eruh Kaymakamı Ahmet Dalkıran, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nafiz Turhan, Kurs Öğretmeni Nezahat İnan ve beraberindeki kursiyerler Siirt Valisi Necati Şentürk'ü makamında ziyaret ederek, projeye verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Bölge kültürünün önemli bir parçası olan şalşapiki daha geniş kitlelere tanıtmak amacıyla bir proje hazırladıklarını belirten Eruh Kaymakamı Ahmet Dalkıran, "Unutulmaya yüz tutmuş bu kültürümüzü yaşatmak amacıyla SODES kapsamında hazırladığımız projede toplam 40 bayan kursiyer istihdam ediyoruz. Amacımız kadınlarımızı sosyalleştirmek, vasıflı hale getirerek istihdam imkanı sağlamaktır. Bununla birlikte yurt içinde ve yurt dışında pazar ağını genişletmektir. Projemize verdiği destekten dolayı Valimiz Sayın Necati Şentürk'e teşekkür ederim" dedi.

Vali Necati Şentürk de, "Geçen yıl Devlet Planlama Teşkilatı tarafından açılan SODES programından daha fazla pay alabilmek için Valilik olarak önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bunun sonucunda özelikle eğitimde belli bir başarı yakaladık, bu başarıyı daha yükseklere taşımak için bu yıl daha büyük projeler hazırladık. Bunun yanı sıra sosyal ve kültürel projeler de yürütüyoruz. Bu kapsamda Eruh ilçemizde yürütülen şalşapik projesinin başarıyla ulaşmasından memnuniyet duyuyorum" diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2009 Salı 13:10:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?