9
Mayıs
2024
Perşembe
SİİRT

Sanatçılar Kasaplar Deresi'ne yürüdü

SANATÇILAR TOPLU MEZARLAR İÇİN KASAPLAR DERESİ'NE YÜRÜDÜ

Mezopotamya Kültür Merkezi'ne bağlı sanatçıların (MKM) çağrısıyla Siirt'te biraraya gelen ses sanatçıları ve aydınlar, toplu mezarların usulüne uygun işlemler yapılarak açılması talepleriyle Kasaplar Deresi'ne kadar yürüdü.

MKM binası önünde toplanan sanatçılar buradan toplanan çok sayıda kişi ile beraber Aydınlar Caddesi'nden Zeviye Mezarlığı'na kadar yürüdü. Yürüyüşe; Suavi, Ferhat Tunç, Yusuf Çetin, Feryal Önel, Mikail Aslan, Şanar Yurdatapan, İlkay Akkaya, Kerem Sevinç, Jan Ağin, Özcan Alper, Ziya Taner Koçak, Koçer, Mrady, Erdal Avcı, Ali Altaş, Hozan Beşir, Şerko, Özkan Küçük, Kazım Öz, Erol Balcı, Kemal Ulusoy, Kemal Argun, Emin Yalçınkaya, Vural Tantekin, MKM ve Dicle Fırat Kültür Merkezi sanatçıları katıldı.

Sanatçılara Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, BDP İl Başkanı Faruk Sağlam, Kurtalan Belediye Başkanı Necat Yılmaz ve BDP ile MKM yöneticileri de eşlik etti. Buradan otobüslere binen sanatçılar, Polis Okulu önüne kadar giderek buradan çamur ve yağmura rağmen yaya olarak Kasaplar Deresi'ne yürüdü. Kasaplar Deresi'ni anlatan bir türkü söyledikten sonra söz alan Ferhat Tunç, "Okuduğumuz bir ağıttı, bu ağıtın bir anlamı olduğunu düşündük. Önemli bir dönemeçteyiz. Kürt sorunun çözümü noktasında çok büyük bir fırsat var. Eylemsizlik süreci yaşandı ama ne yazık ki bu güne kadar olduğu gibi bu dönemde de bunun gereği yapılmadı. Bütün Türkiye'nin ve kamuoyunun dikkatini buraya çekmek istiyoruz" dedi.

Daha sonra konuşan ses sanatçısı İlkay Akkaya ise Türkiye'deki toplu mezarların Nazi, Bosna ve Halepçe gibi olduğunu ifade ederek, "Tarih sadece hafıza tazeleme aracı değildir. İnsanlık namına uygarlığın hesabını da tutar. Toplumların çağrışım hafızasında, büyük katliamlar, büyük acı ve yıkmalar, hep bir tek şeyle anılır. Toplu mezarlar. Bu, Nazi Almanya'sında da, Bosna'da da, Halepçe'de de böyleydi. Şimdi de toplu mezarlarla anılan yer bu coğrafyadır" diye konuştu.

SANATÇILAR TOPLU MEZARLAR İÇİN KASAPLAR DERESİ'NE YÜRÜDÜ
SANATÇILAR TOPLU MEZARLAR İÇİN KASAPLAR DERESİ'NE YÜRÜDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2011 Perşembe 18:11:00
Güncelleme :10 Mart 2011 Perşembe 23:38:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?