5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Şehit ailesine devlet şefkati

Geçen hafta Tunceli Ovacık'ta şehit düşen Siirtli komando er Abdulkadir Ayten'in babası Mehmet Ayten'i ziyaret eden Vali Necati Şentürk milletin şehitlerine sahip çıktığını belirtti.

Doğan Mahallesi'nde evlerinin önünde kurdukları taziye çadırında taziyeleri kabul etmeye devam eden aileyi Siirt Vali Necati Şentürk, 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Özhan Ayaş birlikte ziyaret ederek başsağlığı diledi.

Baba Mehmet Ayten'e başsağlığı dileyen Vali Necati Şentürk, hainlerin emellerine ulaşamayacaklarını belirtti. Vali Şentürk, "Bu millet var oldukça, bu milletin 75 milyon ferdi var oldukça, bu ordu var oldukça, bu milletin evlatları var oldukça, hainler emellerine ulaşamayacaklar ve bir çakıl taşı bile koparamayacaklar. Bu millet şehitlerine sahip çıkmıştır" dedi.

Tuğgeneral Özhan Ayaş da Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) her ferdinin şehit ailelerinin birer evladı olduğunu belirtti. Ayaş şunları söyledi:  "Yalnız değilsiniz. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin her ferdi sizin evladınızdır. Her zaman yanınızdayız. Bizler şehitlerimiz sayesinde ayaktayız."

Şehit babası Mehmet Ayten de Allah'tan dileğinin Türk bayrağının kıyamete kadar indirilmemesi olduğunu vurgulayarak, "Allah bayrağımızı kıyamete kadar indirtmesin. Benim oğlum şehit oldu. Vatan sağ olsun" şeklinde konuştu.

Baba Mehmet Ayten'in, şehit Abdulkadir Ayten'in görev yaptığı birliği ve arkadaşlarını görme isteğini dile getirmesi üzerine Tuğgeneral Ayaş, kendisini Tunceli'ye göndereceklerini belirtti. Baba Ayten'e, Valilik imkanları ile 11 bin TL'lik bir çek veren Vali Necati Şentürk, devletin kendilerine tanıdığı diğer haklar hakkında bilgi verdi.

Vali Şentürk, şehidin 3 yaşındayken annesini kaybeden ve bugün lise 2'de öğrenimine devam eden kız kardeşi Halisa Ayten'in de okul masraflarının üstlenileceğini sözlerine ekledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2009 Çarşamba 16:32:54
Güncelleme :24 Haziran 2009 Çarşamba 16:45:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?