5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Şehit anısına çeşme

Siirt'in Baykan Kaymakamlığınca, Ziyaret Jandarma Asayiş Komando Bölük Komutanlığı'nda görev yaparken 05 Eylül 2008 tarihinde bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Suat Yalçın anısına yaptırılan anı çeşmesi törenle hizmete girdi.

Siirt Valisi Necati Şentürk, törende yaptığı konuşmada Türk ordusu var olduğu sürece bölücü terör örgütü mensuplarının hain emellerine ulaşamayacaklarını belirterek, "Kahraman ordumuz var oldukça hain bölücü terör örgütü mensupları emellerine ulaşamayacaklardır. Dedelerimizin omuz omuza şehit olarak kurduğu bu vatan için bugün de 75 milyon ferdimiz canını vermeye hazırdır. Hiçbir şehidini unutmayan bu millet, şehidimiz Suat Yalçın'ı da unutmadı ve bugün onun anısına yaptırılan çeşmenin açılışında bir araya geldik" dedi.

Törende şehidin biyografisi okunduktan sonra Amine Epgüneş isimli kız öğrenci 'Çanakkale Şehitleri' isimli şiiri okudu. Şehit Jandarma Uzman Çavuş Suat Yalçın anısına yaptırılan çeşmeni açılışına Vali Necati Şentürk, 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Özhan Ayaş, Baykan Kaymakamı Zafer Coşkun, İl ve İlçe Jandarma Komutanlığı personeli ve aileleri ile birlikte geçici köy korucuları katıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2009 Pazar 18:19:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
asker kızı IP: 85.99.49.xxx Tarih : 1.07.2009 14:41:04

ben bir asker kızı olarak o törende bir tanede olsa şiir okumayı isterdim.tabi her zaman insanların istediği olmuyor ama şu bilinmeliki bunları bizim değil yetkililerin düşünmesi gerek!!!!