5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Şehit cenazesi memleketine uğurlandı

SİİRT ŞEHİDİNİ UĞURLADI

Siirt'in Eruh ilçesinde sabah saatlerinde yol kontrolünde teröristler tarafından döşenen mayına basması sonucu şehit düşen Jandarma Komando Er Feyzi Tekeş için cenaze töreni düzenlendi. Tören öncesi tugayı ziyaret eden Vali Musa Çolak, çıkışta kıl payı ile trafik kazasını atlattı.

Eruh ilçesi Çırpılı köyü kırsalında teröristler tarafından döşenen mayında şehit düşen Jandarma Komando Er Feyzi Tekeş için Siirt 3'ncü Komando Tugay Komutanlığında cenaze töreni yapıldı. Saat 13:00'te yapılması planlanan cenaze töreni referandum seçimleri nedeni ile saat 15:00'e ertelendi. Tugay da yapılan cenaze törenine basın alınmaz iken çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi, Siirt Valisi Musa Çolak, Siirt Emniyet Müdürü Recep Güven ve protokol katıldı. Jandarma Komando Er Feyzi Tekeş'in cenazesi ambulansla Siirt Havaalanına götürülerek oradan askeri uçakla memleketi Manisa'ya uğurlandı.

Köylüler terör saldırısının referandum için oy pusulaları ile beraber ilçe merkezinden gelen sandık görevlilerinin hedef alındığını iddia ederek, sandık görevlileri köy yolundan geçtikten sonra arkadan yaya olarak yol kontrolü yapan askerin mayına basması sonucu patladığını belirtti.

Şehit için saat 13:00'te cenaze töreni yapıldı. Tugay komutanlığını ziyaret eden Vali Musa Çolak da tugaydan ayrıldığı sırada Cumhuriyet Caddesi üzerinde hızlı gelen bir araç ile valinin makam aracı burun buruna geldi. Vali Çolak, kıl payı kazadan kurtuldu. Sivil araç durdurularak vali makam aracı geçtikten sonra sivil aracın geçişine izin verildi.

SİİRT ŞEHİDİNİ UĞURLADI
SİİRT ŞEHİDİNİ UĞURLADI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2010 Pazar 16:29:05
Güncelleme :12 Eylül 2010 Pazar 16:51:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?