5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Şehit er memleketine uğurlandı

ŞEHİT ER BAHTİYAR YALINCA MEMLEKETİNE UĞURLANDI

Siirt'in Pervari ilçesinde çıkan çatışmada şehit düşen komando er Bahattin Yalınca düzenlenen cenaze töreninin ardından memleketi Kütahya'ya uğurlandı.

Pervari ilçesinde dün gece teröristler tarafından yapılan taciz ateşinde şehit düşen jandarma komando er Bahattin Yalınca için Siirt 3. Komando Tugay Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Basın mensuplarının alınmadığı törenin ardından şehit er Yalınca'nın cenazesi ambulans ile Siirt Havaalanı'na götürülerek oradan da askeri uçakla Memleketi Kütahya'ya uğurlandı.

Çatışma ile ilgili olarak Siirt Valiliği'nden yapılan açıklamada açılan taciz ateşinde 1 askerin şehit odluğu belirtilerek, "İlimiz Pervari ilçesinde, İlçe Jandarma Komutanlığı'na yakın emniyet noktasına 27 Mayıs 2010 günü saat 20.55 sıralarında bir grup bölücü terör örgütü mensubu tarafından taciz ateşinde bulunulmuştur. Açılan taciz ateşine anında karşılık verilmiş olup, yaşanan kısa bir çatışmanın ardından bölücü terör örgütü mensupları olay bölgesinden gece karanlığından istifade ederek kaçmıştır.

Olayda bölücü terör örgütü mensuplarının taciz ateşi sonucu; jandarma komando er Bahtiyar Yalınca şehit olmuş, jandarma komando er Salih Bakıcı ise yaralanmıştır. Yaralı asker Diyarbakır Asker Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştır. Halkın huzur ve güveninin sağlanması maksadıyla bölgede operasyonlara aralıksız devam edilmektedir" denildi.

ŞEHİT ER BAHTİYAR YALINCA MEMLEKETİNE UĞURLANDI
ŞEHİT ER BAHTİYAR YALINCA MEMLEKETİNE UĞURLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2010 Cuma 11:52:03
Güncelleme :29 Mayıs 2010 Cumartesi 00:44:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?