5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Şehit evine ateş düştü

Tunceli ile Ovacık ilçesi arasında yer alan dağlık alanda dün gece çıkan çatışmada şehit düşen Siirtli piyade er Abdulhakim Ayten'in evinde gözyaşları sel oldu.

Tunceli ile Ovacık ilçesi arasında güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada şehit düşen Siirt merkez doğumlu piyade er Abdulhakim Ayten'in (22) cenazesinin bugün Siirt'e getirilmesi bekleniyor. Şehit er Ayten, Abdulhakim Sancak Camii'nde düzenlenecek cenaze töreninin ardından defnedilecek.

1987 Siirt doğumlu piyade er Abdulhakim Ayten, Tunceli'de vatani görevini yaparken teröristler ile girdiği çatışmada dün gece saat 23.00 sıralarında şehit olmuştu. Şehit er Ayten'in annesinin 10 yıl önce geçirmiş olduğu bir rahatsızlık nedeni ile vefat ettiği öğrenilirken, babası ve yakınları şehit haberini alınca yıkıldı.

Doğan Mahallesi'nde şehidin babası ile beraber oturduğu evin önünde Türk bayrakları asılarak taziye çadırı kuruldu. Şehit piyade er Abdulhakim Ayten'in babası H. Mehmet Ayten oğlunun nişanlı olduğunu belirterek, "Oğlum lise mezunu. Askere gitmeden önce nişanını yapıp öyle askere gönderdik. Biz oğlumun askerden dönüp düğününü yapmasını bekliyorduk, ama şehit olarak geldi. Vatan sağ olsun" dedi.

Şehit erin baygınlık geçiren yakınları için 112 Acil Servis ambulansı evin önünde bekletilirken acı haberi alan yakınları şehit evine akın etti.

iha
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2009 Cumartesi 17:38:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
servet doğrultan IP: 94.121.177.xxx Tarih : 23.06.2009 03:35:20

yüce yaradandan acılı ailesine baş sağlığı diler allah rahmet etsin .rahat uyu şehidim aslanım mekanın cennet olsun kardeşim.