3
Mayıs
2024
Cuma
SİİRT

Şehit ve gazi dernekleri birleşecek

Siirt il genelinde faaliyet gösteren şehit ve gazi dernekleri tek bir çatı altında toplanacak. Vali Murat Yıldırım Başkanlığında biraraya gelen 37 derneğin yöneticileri, federasyon olmaları halinde daha güçlü faaliyetlerde bulunalabileceklerine karar verdiler.

Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcısı Bülent Uygur, İl Dernekler Müdürü ve İl Jandarma Komutanlığı temsilcileri de katıldı.

Vali Murat Yıldırım toplantının açılışında yaptığı konuşmada, milli birlik ve beraberliğimizi, huzurumuzu kimsenin bozamayacağını belirterek, "Bin yılı aşkın bir süreden beri bu topraklarda yaşayan bizlerin birlik ve beraberliğini, huzurunu hiçbir güç bozamayacaktır. Tarih sayfaları, vatanımız uğruna verdiğimiz savaşlar ve kazandığımız zaferlerle doludur. En son 85 yıl önce, omuz omuza bir bütün halinde milli mücadelemizi verdik. Şimdi de huzurumuzu bozmaya ve bu güçlü devleti yıkmaya yeltenenler var. Bunlar hiçbir zaman başarıya ulaşamayacaklardır. Temennimiz beyinleri yıkanmış, yanlış yola sapmış, kandırılmış bu insanların, bir an önce doğru yolu görmeleridir" dedi.

Vali Murat Yıldırım, daha sonra sivil toplum örgütlenmesinin önemine değindi ve Avrupa ülkelerinden örnekler verdi.

Toplantıda şehit ve gaziler arasında birlik ve dayanışmayı sağlamak amacıyla kurulan derneklerin faaliyetleri görüşüldü. Dernek Başkanları faaliyetlerini ve sorunlarını dile getirdiler.
Toplantının sonunda dernek başkanları bir federasyon çatısı altında toplanılması halinde, daha güçlü ve etkili faaliyet yapılabileceği kararına vardılar.

Önümüzdeki günlerde tüm ilçelerden derneklerin katılımıyla Siirt İli ve İlçeleri Şehit ve Gazi Dernekleri Federasyonu'nun kurulması için çalışmalar başlatılacak.

Hifzullah Eryeşil - Kenthaber / Siirt
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2005 Cuma 18:13:34
Güncelleme :26 Nisan 2005 Salı 13:40:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?