5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Şehitler için hatim indirildi

ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİN RUHLARINA HATİM İNDİRİLDİ

İlim Yayma Cemiyetine ait Seyyid Ahmet Bedevi Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurdu'nda kalan öğrenciler, Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü düzenledikleri gece ile yad ettiler. Yurt öğrencileri gecede Çanakkale'de şehit düşen Mehmetçiklerin ruhlarına ithaf edilmek üzere okudukları hatimlerin duasını yaptılar.

Yurdun konferans salonunda düzenlenen etkinlikte konuşan edebiyat öğretmeni Serkan Yıldırım, günümüz gençliğinin Çanakkale'deki o ruhu anlayamadıklarını ve onlara bir masal gibi geldiğini belirtti. Yıldırım, "Son yıllarda büyük bir kültür erozyonu yaşıyoruz. Gençliğimiz okumuyor, düşünmüyor. Bu nedenle tarihimizdeki zaferleri anlayamıyorlar. Çanakkale Zaferi onlara bir masal gibi geliyor. Onlar, Çanakkale, Dumplupınar ve Sakarya zaferlerini anlayamıyorlar. Onlar bu zaferlerin kumandanı Mustafa Kemal Atatürk'ü anlayamıyorlar" dedi.

Çanakkale Zaferi'ni anlatan bir sinevizyon gösterisinin ardından Çanakkale ile ilgili şiirler okundu. Gece yurt öğrencilerinin Çanakkale'de şehit düşen Mehmetçikler başta olmak üzere bütün şehitleri ruhuna okudukları hatimlerin dualarının yapılması ile sona erdi. Geceye Milli Eğitim Şube Müdürü Cengizhan Başaran, Siirt Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Genel Sekreteri Mehmet Efe ve diğer davetliler katıldı.

ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİN RUHLARINA HATİM İNDİRİLDİ
ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİN RUHLARINA HATİM İNDİRİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2010 Cumartesi 17:43:00
Güncelleme :20 Mart 2010 Cumartesi 19:05:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?