5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

'Şehitlerden rant bekleyenler var'

SİİRT AK PARTİ GENİŞLETİLMİŞ DANIŞMA MECLİSİ TOPLANTISI YAPILDI

AK Parti Siirt il teşkilatı genişletilmiş danışma meclisi toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan Van Milletvekili Kerem Altun, demokratik açılımın bir Türkiye modeli olduğunu söyledi.

AK Parti il binasında gerçekleştirilen toplantıda konuşan Milletvekili Altun, 7 yıllık iktidarları boyunca vatandaşın özgürlükleri, günlük yaşantılarını ilgilendiren birçok konuda değişiklikler yapıldığını söyledi. Altun "Bunlara örnek olarak terör tazminatlarının ödenmesini, köylere geri dönüşlerin sağlanmasını, OHAL ve DGM'lerin kaldırılmasını, işkenceye sıfır tolerans tanınmasını, siyasi partilerin kapatılmasının zorlaştırılmasını ve TRT 6'nın yayınlarını örnek gösterebiliriz. Azim ve kararlılıkla bu çalışmalar yürütüldü. Demokratik açılım ya da bizim deyimimizle milli birlik ve beraberlik projesinin doğuşu Sayın Başbakanımızın 2005'te Diyarbakır'da yaptığı konuşmadır. Bu proje bir partinin projesi değil, devletin bir projesidir. Çok geniş kitlelerle görüşülerek hazırlandı. Bu proje bir paket değil bir süreçtir. Bazı yasalarda değişiklik yapılması gerekiyor. Üniter devlet yapımızı gözümüz gibi koruyoruz. Milli birlik beraberliğimizi koruyoruz" dedi.

Bugüne kadar teröre harcanan tutarın 400 milyar TL'yi bulduğunu belirten Altun bu parayla 75 adet Atatürk Barajı,100 bin okul yapılabileceğini ve 2 milyon işsiz vatandaşa iş bulunabileceğini belirterek şunları söyledi: "Bu projeyle terörün bitmesi, daha çok demokrasi, daha çok özgürlük, ülkemizin kalkınması ve bölgeler arasındaki kalkınmışlık farkının ortadan kaldırılması amaçlanmaktadır" dedi.

Altun, şehit cenazelerinden rant elde etmek isteyen siyası partilerin de olduğunu iddia ederek vatandaşın bu açılımı desteklediğini ve hatta geç kalmış bir girişim olarak nitelendirdiğini söyledi. Toplantıya Siirt milletvekilleri Afif Demirkıran ve Yılmaz Helvacıoğlu ile il ve ilçe teşkilatlarındaki partililer katıldı.

SİİRT AK PARTİ GENİŞLETİLMİŞ DANIŞMA MECLİSİ TOPLANTISI YAPILDI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2009 Pazar 17:57:03
Güncelleme :16 Kasım 2009 Pazartesi 12:09:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?