5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Sela'lar artık internetten veriliyor

SİİRT'TE SELA'LAR ARTIK İNTERNETTEN VERİLİYOR

Siirt'te bulunan Çarşı (Sancaklar) Camii adına bir web sitesi kuruldu. Dini bilgilerin yanı sıra il içinde ve il dışında yaşayan Siirtlilerin vefat olayları da bu site üzerinden duyuruluyor.

Cami İmam Hatibi Nevzat Erdabakoğlu, sitenin Siirtliler tarafından çok olumlu karşılandığını ve özellikle ölüm olaylarının site üzerinden duyurulmasının vatandaşlar tarafından çok büyük bir memnuniyetle karşılandığını belirtti.

Siirt'te ölüm olaylarının merkezi ezan sistemi ile duyurulduğunu belirten Erdabakoğlu "Siirt'te ve Siirt dışında vefat eden hemşerilerimizi merkezi ezan sisteminde okuduğumuz Sela duası ile halkımıza duyuruyoruz. Bu duanın sonunda vefat eden kişinin kimliğine ait bilgileri veriyoruz. Ancak özelikle bu kimlik bilgileri ile ilgili kısım şehrin gürültüsü ve benzeri sebeplerle bazen tam anlaşılamıyordu. Bu durumda diğer hemşerilerimizin vefat eden kişinin taziyesine gidememelerinden dolayı yakınmalar oluyordu. Bu durumu göz önünde bulundurarak, dini bilgiler de verebilmek amacıyla camimiz adına dini bilgiler içeren bir site oluşturduk. Bu sitede merkezi ezan sisteminin de merkezi konumunda olan camimizde okunan vefat duyurularına ilişkin selaları yani vefat olaylarını da sitemize koyarak duyurmaya başladık. Vefat eden kişinin adı, soyadı ve yakın akrabaları ile taziye yeri ve taziyenin iletebileceği yakın akrabalarının telefonlarına yer veriyoruz.Vatandaşlar verdiğimiz bu hizmeti çok büyük bir memnuniyetle karşıladılar. Siirt sancaklar Çarşı Camii'ne "http://cami.com.tr" adresinden ulaşılabilir" dedi.

Erdabakoğlu sitede caminin tanıtımının yapıldığını, dini bilgilere yer verildiğini ve vatandaşların dini konularda yönelttiği sorulara cevap verildiğini de açıkladı.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2010 Cumartesi 12:55:01
Güncelleme :9 Ocak 2010 Cumartesi 15:04:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?