5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Selden zarar görenlere ödeme

SİİRT'TE SELDEN ZARAR GÖRENLERE İLK ÖDEMELER YAPILDI

Geçtiğimiz hafta Siirt'te meydana gelen sel felaketinde evleri zarar gören vatandaşlara ilk ödemeler yapıldı. 10 kişiye, çekleri Vali Necati Şentürk tarafından verildi.

Valilikte düzenlenen törende konuşan Vali Necati Şentürk, hafif de olsa selden zarar gören bütün vatandaşlara ödeme yapılacağını söyledi. İlk ödemelerin sosyal güvenliği bulunmayan vatandaşlara yapıldığını belirten Şentürk, "Bugün ağır zarar gören vatandaşlarımızdan sosyal güvenliği olmayanlara Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan 5'er bin TL ödeme yapıyoruz. Bugün 70 vatandaşa ödeme yapacağız. Ödemeler önümüzdeki günlerde de devam edecek. Hasar gören bütün vatandaşlara ödeme yapacağız. Samanı ıslanmış olsa bile vatandaşa yardımcı olmaya çalışacağız. Bildiğiniz gibi ağır hasar gören bütün evleri bizzat ziyaret etmiş ve hasarı tespit etmiştim. Bugüne kadar 140 vatandaşımız başvuruda bulundu. Eski yoğunluğunu kaybetmekle birlikte başvurular devam ediyor" dedi.

Vali Şentürk, bir soru üzerine, yaptığı girişimler sonucu selden zarar gören esnaf ve tüccara KOSGEB'den 100.000 TL ye kadar kredi verileceğini, Halk Bankası'na olan borçlarının yeniden yapılandırılacağını, ayrıca vergi ve kurumlar vergilerinde indirime gidileceğini belirtti. Altyapının gözden geçirilerek şartnameye uygun olarak yapılıp yapılmadığının araştırılmasını İller Bankası'ndan yazılı olarak istediğini de vurgulayan Şentürk, sel nedeniyle Başbakanlık'tan ilk ödeneklerin geldiğini ve bu ödeneklerin devam edeceğini açıkladı.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2009 Cumartesi 15:44:03
Güncelleme :7 Kasım 2009 Cumartesi 18:15:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?