5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Şentürk: 'Oyuna gelmeyelim'

Siirt Valisi Necati Şentürk, hoşgörü diyarı Anadolu'da, kimsenin birlik ve beraberliğimize zarar veremeyeceğini söyledi. Öğretmenevinde yapılan resmi bayramlaşma töreninde konuşan Vali Necati Şentürk, terör konusuna değindi.

ÇİNLİLER DÖNEMİNDEN BERİ FİTNE VAR

Terörü iki kardeş arasında bir savaş olarak tanımlayan Vali Şentürk, şöyle konuştu: "Terör iki kardeş arasında devam eden anlamsız bir savaştır. Bu topraklarımızda zenginliklerimizde gözü olan emperyalist devletlerin oyunudur. Hedef belli büyük Ermenistan devletini kurmak. Bizi dışarıdan yenemeyeceklerini bilenler kardeşi kardeşe vurduruyor. Bu Orta Asya'dan, Çinliler döneminden beri böyledir. Biz tarih boyunca Kürt, Arap ve Çerkezi'yle birçok devlet kurmuşuz. Hiçbir devlet dışarıdan müdahale ile yıkılamamıştır.İç isyanlarla, oyunlarla zarar verilmeye çalışılmıştır."

EMPERYALİZMİN OYUNUNA GELMEYELİM

Bu isyanların büyük çoğunluğunun arkasında İngilizlerin olduğunu anlatan Şentürk, şunları söyledi:

"Anadolu hep hoşgörü diyarı olmuştur. İdris-i Bitlisi'nin hatıralarını okuyalım. O ve daha nice bilginler tıpkı Mevlana gibi, Yunus Emre gibi bu ülkenin manevi değerleridir. Mevlana Anadolu'ya yerleşmesini hoşgörüye bağlıyor. Yunus Emre yalnız müslümanları değil bütün yaratılanları Yaradan'dan ötürü hoş görüyor. Peygamber Efendimiz bütün insanlığı Hakkın bir ailesi olarak görüyor. Dinimiz ayrılıp parçalanmayın diye emrediyor. Sorunlarımız varsa da onları gene biz çözeriz. Başkalarının yardımına ihtiyacımız yok. Bu oyuna gelmeyelim. Biz hoşgörümüzü kaybetmedikçe, kardeşliğimizin değerini bildikçe hiç kimse bize zarar veremez, birlik ve beraberliğimizi bozamaz."

Terörün özellikle bölge insanına çok zarar verdiğini belirten Vali Şentürk, teröre harcanan paranın bölgeye harcanması halinde bu günkü durumunun çok farklı olacağını söyledi.

Basına kapalı olarak İl Jandarma Komutanlığı'nda devam eden bayramlaşma, öğleden sonra yarı açık cezaevi, devlet hastanesi ve yetiştirme yurdunun ziyaret edilmesiyle devam etti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2009 Pazar 15:52:29
Güncelleme :20 Eylül 2009 Pazar 15:55:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?