3
Mayıs
2024
Cuma
SİİRT

Sevinçten uçuran haber

Atlas-Jet Firması, 30 Mayıs 2005 tarihinden itibaren, Siirt Havaalanı’na haftada 3 gün uçak seferleri başlatıyor. 2001 yılındaki uçak kazasının ardından kapatılan Siirt Havalanı’nda uçak seferlerinin yeniden başlaması nedeniyle düzenlenecek törene, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın da katılması bekleniyor.

2001 yılında Siirt’te meydana gelen uçak kazasından sonra kapatılan Siirt Havaalanı’nda, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın da katılacağı bir törenle, tarifeli uçak seferleri başlatılıyor. 2001 yılında, Türk Hava Yolları’na ait uçağın pistten çıkması nedeniyle, ’uçuşa uygun olmadığı’ gerekçesiyle kapatılan Siirt Havalanı’nda, tarifeli uçak seferleri kaldırılmıştı. Kamuoyunu üzen bu duruma son verileceği ve tarifeli uçak seferlerine tekrar başlanılacağı, 6 - 7 Mayıs tarihlerinde Siirt’i ziyaret eden Başbakan ve Siirt Milletvekili Recep Tayyip Erdoğan tarafından müjdelenmişti.

Bombardier uçaklarını dünyada kullanan 41. şirket olan ve bu uçakları Türkiye’ye ilk getiren Atlas-Jet Firması, Bombardier uçaklarının, bölgesel havacılık açısından önemli olduğunu kaydetti. Atlas-Jet Firması’na ait uçağın ilk tarifeli seferini yarın Siirt’te gerçekleştireceği haberi, kentte sevinçle karşılandı. Kanada yapımı 70 kişilik CRJ 700 tipi uçak, Atlas-Jet tarafından Siirt’te yarın düzenlenecek törenle seferine başlıyor.

Atlas-Jet Firması, pazartesi, salı ve perşembe günleri olmak üzere haftada 3 gün, Ankara aktarmalı İstanbul - Siirt seferleri düzenleyecek. Seferlerin ilki, 30 Mayıs Pazartesi günü gerçekleştirilecek. Uçağın, Siirt, Mardin, Erzincan gibi bölgelerin yanı sıra Yunan adalarına; kış aylarında ise, Romanya ve Bulgaristan gibi yakın ülkelere uçuş yapacağı belirtildi.

Öte yandan, uçak seferlerinin başlaması nedeniyle hava alanı terminal binaları gözden geçirilerek, gerekli bakım ve boya işlemleri yapıldı. Havaalanından Sorumlu Mülki İdare Amiri Vali Yardımcısı Aytekin Yılmaz’ın denetiminde sürdürülen çalışmaların tamamlandığı belirtilirken, pazartesi günü saat 10.30 civarında, Siirt Havaalanı’na inmesi beklenen ilk uçağın, folklor gösterileriyle karşılanacağı kaydedildi.

Uçak seferlerinin tekrar başlaması nedeniyle düzenlenecek törene, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın da katılması bekleniyor.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2005 Pazar 15:06:20
Güncelleme :29 Mayıs 2005 Pazar 16:48:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
neriman tunçel IP: 81.215.226.xxx Tarih : 29.12.2005 14:24:21
firmanız asker dönüşünde askere uçak ücretinde bir defalık olmak üzere indirim yapabilirse daha çok tercih edilen uçak firması olacağına inanıyorum ve benim teklifimi değerlendiriceğini umuyorum.saygılarımla.