5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Seyir halindeki kamyon alev aldı

SEYİR HALİNDEKİ KAMYON ALEV ALDI

Siirt-Batman karayolunda seyir halinde olan bir kamyon birden alev alırken, yangını fark eden sürücü son anda kendini araçtan atarak kurtuldu.

Alınan bilgilere göre, Siirt-Batman karayolunda Siirt istikametinde gelmekte olan Şerafettin Turgut yönetimindeki 47 NC 025 plakalı mermer yüklü kamyon, Kurtalan-Siirt yolunun 21. kilometresinde alev almaya başladı. Aracın balatalarından çıktığı tahmin edilen yangını fark eden sürücü Turgut, araçtan atlayarak kendini son anda kurtardı. Yoldan geçen vatandaşların yardımıyla söndürülmeye çalışılan yangının aracı sarması üzerine, itfaiye ekiplerine haber verildi. Kurtalan ve Siirt'ten gelen itfaiye araçlarının müdahalesi sonucu yangın kısa zamanda söndürüldü. Yangının balatalardan çıkmış olabileceğini belirten itfaiye amiri Misbah Yılmaz, "Aldığımız ihbar üzerine hızlı bir şekilde itfaiye ekiplerimiz ve araçlarımızla olay yerine intikal ettik. İlk önce yol güvenliği için yolu trafiğe kestikten sonra araca müdahale ettik. Olay yerine geldiğimizde araç alevler içindeydi. Yangın söndürme çalışmalarından sonra yaptığımız incelemelerde yangının ısınan balatalardan dolayı çıkmış olabileceğini

düşünüyoruz. İncelemelerimiz devam ediyor. Bu tür araçların Siirt-Kurtalan arasında dikkatli olmalarını öneriyoruz. Çünkü üç yol kavşağına kadar yolların çok dar ve virajlı olması, sık sık frenlere basarak balataların ısınmasına neden oluyor. Şoförlerin özelikle bu mesafede araçlarını daha dikkatli kullanmalarını rica ediyorum. Aksi araçlarda yangın oluşmasına neden oluyor" dedi.

Öte yandan, yangın söndürülene kadar Siirt-Batman karayolu yaklaşık 2 saat boyunca güvenlik nedeniyle araç trafiğine kapatıldı. Yüzlerce araç, yolun açılması için çift taraflı kuyrukta beklerken, yangının söndürülmesinin ardından trafik ekiplerinin kontrolünde yol tek taraflı trafiğe açıldı.

Jandarma olayla ilgili inceleme başlattı.

SEYİR HALİNDEKİ KAMYON ALEV ALDI
SEYİR HALİNDEKİ KAMYON ALEV ALDI
SEYİR HALİNDEKİ KAMYON ALEV ALDI
SEYİR HALİNDEKİ KAMYON ALEV ALDI
İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2010 Cuma 12:06:00
Güncelleme :18 Aralık 2010 Cumartesi 02:29:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?