4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİİRT

Seyyar operasyonu

Siirt Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, belediye tarafından belirlenen satış alanları dışında kaçak satış yapan pazarcılara yönelik "Seyyar" adlı operasyon düzenledi. 

Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, şehir merkezinde seyyar satıcılara yönelik denetimlerini aralıksız sürdürürken, kaçak olarak satış yapan ve kaldırımları işgal eden seyyar satıcıların mallarına el konuluyor. Siirt Belediyesi Zabıta Müdürü Mazhar Etiz, seyyar satıcılara şehir merkezinde semt pazarları kurulduğunu ve buna çoğu pazarcının riayet etmediğini ifade ederek, bu tür kaçak satış yapan seyyar satıcılara belediyenin kabahatler kanunu gereğince cezai işlem uygulandığını belirtti. 

Etiz, "Siirt'te kendilerine tahsis edilen pazar yerlerine riayet etmeyip kaçak olarak mahalle araları ve kaldırımlarda satış yapan satıcılara yönelik operasyonlarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Tablalarıyla kaldırımları işgal eden satıcıları defalarca ikaz etmemize rağmen yine davranışlarına devam ediyorlar. Bu nedenle gereken işlemi yapmak zorunda kalıyoruz. Hedefimiz, bütün seyyar satıcıları pazara çekmek ve Siirt'in trafik akışını rahatlatmaktır. Kim olursa olsun başkalarının huzurunu bozan ve belirlenen kurallara uymayanlara geçit vermeyeceğiz" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2007 Cumartesi 11:47:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?