3
Mayıs
2024
Cuma
SİİRT

Seyyara kepçeli operasyon

Siirt Belediyesi Zabıta ekipleri, kurallara uymayan seyyar satıcılara yönelik imha operasyonları başlattı. Zabıta ekiplerinin operasyonları sonucunda, trafik ve yaya akışını olumsuz yönde etkileyen sebze ve meyve satıcılarına ait 16 tablaya el konularak, el arabaları kepçeyle parçalandı.

Siirt’te seyyar satıcıların şehir içinde rastgele gezmelerine engel olamayan Zabıta ekipleri, yeni bir yöntem denemeye başladı. Ekipler, belediye tarafından kurulan semt pazarlarına gitmek yerine, şehir merkezinde dolaşan seyyar satıcılara yönelik imha operasyonu düzenledi.

Seyyar satıcılara yönelik düzenlenen operasyonları, Zabıta Müdürü A. Aziz Tekeş yönetti. Zabıta tarafından düzenlenen ve ’İmha Operasyonu’ adı verilen çalışma sonucunda, trafik ve yaya akışını olumsuz yönde etkileyen 16 sebze ve meyve satıcısının el arabasına el konuldu. Ekipler tarafından tablalar toplanarak belediye garajına alındıktan sonra imha edildi.

Belediye Zabıta Müdürü Tekeş, semt pazarlarına riayet etmeyen tablacılara göz açtırılmayacağını belirterek, "Bu seyyar satıcılar, trafiği ve çevre görünümünü bozarak, şehir içinde meyve ve sebze satmaya kalkışıyor. Yapılan tüm uyarılara rağmen bu davranışlarından vazgeçmiyorlar. Bu nedenle tablaları imha etme kararı aldık. Bundan sonra aynı davranışa devam eden tablacılara yönelik operasyon düzenlemeye devam edeceğiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2005 Perşembe 17:14:33
Güncelleme :26 Mayıs 2005 Perşembe 17:23:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?