5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Sigara kaçakçılığı ihbarı

Siirt Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ekiplerine yapılan ihbar sonucu bir araçta yapılan aramada kaçak olduğu tespit edilen 15 bin 570 paket kaçak sigara ele geçirildi.

Siirt Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince Baykan ilçesine Bitlis istikametinden beyaz bir araç ile kaçak sigara getirileceğinin öğrenilmesi üzerine Baykan'da önlem alındı. 72 plakalı ve M.K. adlı şahsın kullandığı beyaz renkli araç uygulama noktasında durduruldu.

A.K. adlı şahsın da yolcu olarak yer aldığı aracın içerisinde yapılan kontrolde siyah poşetler içerisinde paketlenmiş halde kaçak sigaralar ele geçirildi. Araçtaki iki şahıs ekipler tarafından gözaltına alınarak araç ile
birlikte Baykan İlçe Emniyet Amirliği'ne götürüldü. Cumhuriyet Savcılığı'ndan alınan arama ve el koyma kararına istinaden araç içerisinde yapılan aramada toplam 15 bin 570 paket kaçak sigara ele geçirildi.

Yakalanan şahıslar sigara kaçakçılığı yaptıkları iddiasıyla adli makamlara sevk edildi. Haklarında adli tahkikat yapıldıktan sonra savcılığa çıkarılan iki şahıs tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2009 Cumartesi 12:28:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?