3
Mayıs
2024
Cuma
SİİRT

Siirt, şehitlerini andı

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 90. yıldönümü nedeniyle Siirt Atatürk Bulvarı’nda tören düzenlendi.

Tören, saat 10.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenklerin konulması ve saygı duruşu eşliğinde göndere bayrak çekilmesiyle başladı. Törene, Vali Murat Yıldırım, 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Seyhan Ceyhan, İl Belediye Başkanı Mervan Gül, daire amirleri ve kalabalık davetli topluluğu katıldı.

Törene katılanlar, daha sonra Halk Eğitim Merkezi (HEM) salonunda düzenlenen tören için alandan ayrıldı.

HEM’deki tören, saat 10.15’te saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın topluca okunmasıyla başladı. 3. Komando Tugay Komutanlığı’ndan Kurmay Binbaşı Hidayet Arı’nın, günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından, öğrenciler şiir okudu, Siirt Lisesi tarafından hazırlanan piyes sunuldu ve yine şiirler okundu.

Şehitleri Anma Günü nedeniyle ilköğretim ve lise öğrencileri arasında yapılan resim ve kompozisyon yarışmasında ilk 3 dereceye girenlere ödülleri verildikten sonra tören sona erdi.

Aynı gün saat 19.00’da Siirt Eğitim Fakültesi Dekanlığı’nca hazırlanan ’Cepheye Koşmak’ adlı piyes, HEM salonunda sahnelenecek. 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 90. yıldönümü nedeniyle kamu kurum ve kuruluşlarına bayrak ve Atatürk posterleri asıldı, belediye hoparlöründen kahramanlık türküleri okundu. Okulların da kendi bünyelerinde etkinlikler düzenlediği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2005 Cuma 19:30:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
KADER KARADAS IP: 81.207.20.xxx Tarih : 20.03.2005 22:10:44
ALLAH GERI KALAN ASKERLERIMIZE HAYIRLI TESKERELER NASIP ETSIN.. ERUH, GORENDORUK KARAKOLUNDA YAPAN ASKERLERE ÖZELLIKLE SEZGIN KARADASA ALLAH KOLAYLIK VERSIN.. ALLAH SIZLERI SEVENLERINIZE KAVUSTURUR INSALLAH. SEHIT ASKERLERIN GERIDE KALAN SEVENLERINE ALLAH SABIR VERSIN SEVGIYLE KALIN. KADER KARADAS