1
Mayıs
2024
Çarşamba
SİİRT

Siirt: DEHAP eylemine polisin sert müdahelesi!

DEHAP Siirt İl Gençlik Komisyonu üyelerinin D tipi cezaevlerini ve terörist başı Abdullah Öcalan’a uygulandığını iddia ettikleri tecridi kınamak için yapmak istedikleri gösteriye polis müdahale etti.

75 kişinin gözaltına alındığı olaylarda 5 polis ile 20 gösterici yaralandı.

Siirt’te öğle saatlerinde bir grup gösterici, Türk Telekom Müdürlüğü önüne gelerek burada izinsiz basın açıklaması yapmak istedi. Bunun üzerine polis, eylemin izinsiz olduğunu belirtilerek, gruba dağılmaları için uyarıda bulundu. Grubun dağılmaması üzerine polis ile grup arasında arbede yaşandı. Çıkan olaylarda 5’i polis 25 kişi çeşitli yerlerinden yaralanırken, 75 kişi de gözaltına alındı.

Türk Telekom İl Müdürlüğü önünde başlayan arbede kısa zamanda çarşı merkezine ve sokak aralarına da taşındı. Polisin göstericilere copla müdahale etmesi üzerine göstericiler de polisi taş yağmuruna tuttu. Çatışmanın uzaması üzerine Özel Hareket Timleri de göstericilere müdahale etmek zorunda kaldı.
Göstericilerin polisi taş yağmuruna tutması nedeniyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a milletvekili yolunu açan Mervan Gül’ün yazıhanesi ile birlikte çok sayıda esnafın ve polis otolarının camları kırıldı.

SİİRT-(İHA)
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2003 Salı 00:00:13
Güncelleme :13 Ocak 2004 Salı 12:55:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?