19
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Siirt: Dünya liderlerine hediye edilecek kilimler Siirt'ten

Haziran ayında İstanbul’da gerçekleşecek NATO Zirvesi’ne katılacak olan devlet başkanlarına, Başbakan tarafından hediye edilecek kilimler, Siirt’in Kurtalan İlçesi’nde dokunuyor.

Kurtalan Kaymakamlığı tarafından kurulan kilim atölyelerinde bugünlerde hummalı bir çalışma yürütülüyor. 28-29 Haziran tarihinde İstanbul’da düzenlenecek Nato Zirvesi’ne katılacak olan 62 devlet başkanına, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından armağan edilecek olan ipek kilimler, Kurtalan İlçesinde dokunuyor. Yaklaşık 2,5 metrekare büyüklüğünde dokunan kilimlerin 35 tanesi tamamlandı. Dokunan kilimlerin metrekaresinin piyasa değerinin 300 milyon lira olduğu belirtiliyor.

Kurtalan Kaymakamı Mustafa Gürdal, "İlçemizde kilimcilik yaygınlaştı. Kurtalan kilimleri artık bir marka oldu. Her yerden siparişler alıyoruz. Bunun son göstergesi Nato Zirvesi’ne katılacak olan devlet başkanlarına armağan edilecek kilimlerin dokunmasında ilçemizin tercih edilmesi oldu. Kilimlerimizde kullanılan ipler bölgemizde tek olan kök boya kilim atölyesinde boyanıyor, dokunduktan sonra yıkanıyor. Ayrıca, kilimcilik alanında yaklaşık 350 genç kızımıza iş imkanı sağlıyoruz" dedi.

Kilimlerin zirveye yetiştirilmesi için çalışmaların aralıksız olarak sürdürüldüğü ilçede, bu alanda çalışan genç kızların aile bütçelerine ayda 150 ile 400 milyon arasında bir katkıda bulunabildikleri ifade edildi.

SİİRT-(İHA)
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2004 Pazartesi 15:22:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?