1
Mayıs
2024
Çarşamba
SİİRT

Siirt: Vali'den sanayicilere daha fazla istihdam çağrısı

Siirt merkezde bulunan sanayi tesislerinde inceleme yapan Vali Nuri Okutan, Çıraklık Eğitimi kapsamında alınan işçilerin, sigorta primlerinin devletçe ödendiğini hatırlatarak, işverenden işçi sayısının artırılmasını istedi.

Ticaret ve Sanayi Müdürü Mustafa Karlık, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Güven Kuzu ile birlikte Siirt merkezindeki sanayi tesislerinde incelemeler yapan Vali Nuri Okutan, işçilerin çıraklık eğitiminden yararlandırılmalarını istedi.

Sanayi tesislerinde inceleme yaptığı sırada çalıştırılan işçi sayısını da öğrenen Vali Okutan, tesis sahiplerinden işçi sayısının neden düşürüldüğünü sordu. Çalışan işçilerin çıraklık eğitimi kapsamına alınması için çalışmaların başlatılmasını ve işçilerin sigorta primlerinin devletçe ödenecek olması nedeniyle işçi sayısının artırılmasını isteyen Vali Okutan, "İnsanımız istediği takdirde başarabilecek kapasitedir. Siirtli ticaret biliyor, malını pazarlamakta büyük sıkıntı çekmez. Yeter ki üretebilelim. İlimizdeki sanayicilerin yanlarında çalıştırdıkları 14-18 yaş grubundaki işçilerin çıraklık eğitimden yararlandırılmalarını istiyoruz. Bu kapsama alınan işçiler çalışıp para kazanırken kendi branşlarında da eğitim görme imkanına kavuşuyorlar. Bilindiği üzere kapsamdaki işçilerin sigortaları devlet tarafından ödenmektedir. Bu nedenle işçilerin maliyeti düştüğünden iş verenlerimiz daha çok işçiye iş imkanı sağlayabilmektedirler. Böylelikle verim de artmış oluyor" diye konuştu.

SİİRT-(İHA)
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2003 Pazartesi 00:00:13
Güncelleme :13 Ocak 2004 Salı 12:56:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?