8
Mayıs
2024
Çarşamba
SİİRT

Siirt çevre yoluna ilk kazma

SİİRT ÇEVRE YOLU START ALDI

Siirt'te 7,2 kilometrelik Çevre Yolu inşaatı start aldı. Vali Musa Çolak, çevre yolunun tamamlanmasıyla ağır tonajlı araçların kent içine girmesine gerek kalmayacağını ve şehir içi trafiğin büyük ölçüde rahatlayacağını söyledi.

Yeni Eruh yolu kavşağından başlayıp Organize Sanayi Bölgesi'ne çıkacak olan 7,2 kilometrelik yolun 21 milyon TL'ye mal olması bekleniyor.

Yolun inşaat çalışmalarına başlanması nedeniyle AK Parti Siirt Milletvekili Afif Demirkıran, Karayolları Bölge Müdürü Şamil Gülen ve yüklenici firma yetkilileri ile birlikte çalışma alanına giden Vali Musa Çolak, "İlimiz sınırları içerisinde yapılan barajlar, işletilen madenler ve tarıma dayalı sanayinin gelişmesi, şehir içi trafiği olumsuz etkiliyor. Bu büyük yatırımların şantiyelerinde kullanılan ağır tonajlı araçlar şehir içi yollarımızı tahrip ettiği gibi, yollarımızın çökmesine ve altyapı hizmetlerini de olumsuz yönde etkiliyordu. Bugün inşaatına başladığımız çevre yolumuzun hizmete girmesiyle birlikte yüksek tonajlı araçlar, şehir içinden geçmeyeceklerdir. Bu sayede hem kentimizin havası kirlenmeyecek, hem olası kazalarını önüne geçilecek, hem de şehir içi trafiğimiz büyük oranda rahatlayacaktır. Ayrıca Şirvan karayolu üzerinden ulaşılan Organize Sanayi Bölgemiz, yapacağımız bu yol ile önemli derecede kısalacak ve daha da cazip hale gelecektir. Zaman ve ekonomik açıdan büyük kazanımlar sağlayacak olan Siirt Çevre Yolu'nun ülkemize ve ilimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Siirt için büyük bir kazanım olacak bu yolun yıl sonuna kadar bitirilmesinin hedeflendiğini ifade eden Çolak, sözlerine şöyle devam etti:

"Hükümetimizin son yıllarda aktardığı ödeneklerle Siirt'in birçok sorununu çözüyoruz. Bu gün inşaatına başladığımız bu yol da yatırımların yolunu açacaktır. Çünkü bu yolun güzergahında çok önemli projelerimiz söz konusudur. İlimiz sınırları içerisinde yapılmaya başlanan 22 barajın önemli bir bölümü bu yolun güzergahında yer alıyor. Aynı şekilde ülkemizin en önemli bakır madenlerinden olan Şirvan bakır madeni de bu güzergahta bulunuyor."

SİİRT ÇEVRE YOLU START ALDI
SİİRT ÇEVRE YOLU START ALDI
İHA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2011 Cumartesi 10:42:04
Güncelleme :7 Mayıs 2011 Cumartesi 13:55:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?